Știri Oradea: Viceprimarul Arina Moş, la deschiderea Târgului de carte Gaudeamus din Oradea: a??Cărțile ne fac mai înțelepția??

Vineri, 13 Mai 2022

Știri Oradea: Viceprimarul Arina Moş, la deschiderea Târgului de carte Gaudeamus din Oradea: a??Cărțile ne fac mai înțelepția??
Târgul de carte Gaudeamus si-a deschis azi portile pentru a opta oara la Oradea. Evenimentul se desfasoara in Piata Unirii si este organizat de catre Radio România, Primaria Municipiului Oradea si Asociatia pentru Promovarea Turismului din Oradea si Regiune.

La deschiderea oficiala a evenimentului a participat viceprimarul Arina Mos, alaturi de Bogdan Rosca, manager general al Radio Cluj si de prof. univ dr. Sorin Sipos, de la Universitatea Oradea, presedintele de onoare al acestei editii.

„In aceasta saptamâna, in cultura, ora exacta se da din cel mai frumos oras din România, Oradea, capitala Art Nouveau a Europei in 2022. Noi avem toata deschiderea spre activitati culturale si de aceea doresc sa multumesc organizatorilor acestui frumos eveniment, tuturor editurilor participante si expozantilor. Este o onoare pentru noi. Astfel de evenimente reusesc sa aduca impreuna o comunitate frumoasa, o comunitate culturala. Cu siguranta, cartile ne fac mai intelepti. Oradea are toata deschiderea fata de toate activitatile culturale pe care ni le-am propus sa le avem aici. Va asteptam si va invitam la cel mai frumos târg de carte organizat in orasul nostru de 8 ani", a spus viceprimarul Arina Mos.

Târgul va fi deschis pâna duminica, 15 mai (inclusiv), in intervalul orar 10:00-21:00. La aceasta editie  participa 47 de expozanti, care aduc in fata publicului aproximativ 20.000 de titluri. Totodata, sunt programate sa se desfasoare peste 30 de evenimente editoriale, au loc doua ateliere de pictura, dar si o expozitie de pictura.

In pavilioanele expozitionale din Piata Unirii, vizitatorii vor gasi standuri cu carti pentru copii, carti de stiinta, beletristica, dar si CD-uri sau jocuri.

Bogdan Rosca, managerul general al Radio Cluj, a apreciat efortul si sustinerea administratiei locale in organizarea evenimentului, precum si importanta unei informari cât mai corecte in aceste vremuri.

„Va invit, in aceasta saptamâna, sa zaboviti putin la standurile cu carti din cadrul celei de-a opta editii a Târgului de carte Gaudeamus. De-a lungul timpului, acest târg de carte a crescut, asa cum este si normal, pentru ca ne-am bucurat aici, la Oradea, de sprijinul administratiei locale si tin sa le multumesc celor care conduc acest oras pentru tot sprijinul.

Traim vremuri tulburi si suntem asaltati de informatii false. Nu exista, cred, o cale mai buna de a-ti fabrica un scut impotriva acestor informatii false, a dezinformarii, a manipularii, decât cultura. Trebuie sa fim tot timpul upgradati la zi cu informatii noi, cu informatii scrise de oameni responsabili in domeniul lor", a declarat Bogdan Rosca, manager general Radio Cluj.

Deschiderea oficiala a târgului i-a revenit prof. univ. dr Sorin Sipos, directorul Scolii doctorale de istorie din Oradea si presedintele de onoare al acestei editii.

„Oradea s-a fondat ca o urbe interetnica, interconfesionala si reprezinta un centru important din toate punctele de vedere. De aceea, cartea, biblioteca, invatamântul universitar reprezinta si au reprezentat repere importante pentru urbea de pe Cris. La acest festival de inteligenta, de educatie, de eruditie, ii invitam sa participe pe toti oradenii, pe toti bihorenii", a punctat prof. univ. dr. Sorin Sipos.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: