Știri Oradea: Toaletare ca la carte: specialiștii Direcției Tehnice, instruiți de arboriști certificați ISA

Marti, 17 Mai 2022

Știri Oradea: Toaletare ca la carte: specialiștii Direcției Tehnice, instruiți de arboriști certificați ISA
Doi arboristi certificati ISA (International Society of Arboriculture) si un arhitect peisagist se afla in aceste zile la Oradea, la invitatia Directiei Tehnice din cadrul Primariei, unde sustin cursuri pe tema interventiilor de taiere la arbori.

Directia Tehnica din cadrul Primariei Oradea prin Compartimentul Spatii Verzi Urbane Facilitati de Agrement si Sport organizeaza, in perioada 16-20 mai, ateliere de arboricultura in cadrul carora este invitat si Alexandru Purcaru, arborist român. In cadrul atelierelor practice sunt abordate unele studii de caz din teren.

„Ne dorim ca Directia Tehnica sa faca interventii cât mai responsabile pentru Oradea. Sunt putini specialisti atestati ISA la nivel national si am ales sa vedem modul lor de abordare in ce priveste interventiile de taieri in coronament, in verde, in functie de fiecare situatie in parte, coroborat cu specia arborelui asupra caruia urmeaza sa se intervina. Totodata, este foarte important sa intelegem managementul riscului", a precizat Cristina Stanescu, consilier in cadrul Directiei Tehnice.

Pe parcursul acestei saptamâni, in cadrul activitatilor din teren, Alexandru Purcaru si colaboratorii sai vor executa interventii corecte si sanatoase la arbori, pe anumite locatii prestabilite de reprezentantii Directiei Tehnice. La aceste activitati au fost invitati sa participe si reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului Oradea si ai ONG-urilor ecologiste.

„Am raspuns Directiei Tehnice pe problema taierii corecte de arbori. Punctam fiecare problema care exista la nivel de oras si venim cu solutie pentru fiecare caz in parte. Avem o parte de teorie pentru a ne familiariza cu domeniul, iar la partea de practica aplicam teoria, care sunt interventiile asupra fiecarui exemplar in parte si evaluarea riscului. In functie de problemele pe care le gasim, discutam despre cum am putea rezolva problemele, sa punem arborii in siguranta. Acesta este primul aspect. Trebuie sa fie o zona sigura, dar, in acelasi timp, sa pastram vegetatia sanatoasa, vegetatie care sa ne ofere toata multitudinea de eco-beneficii", a precizat Alexandru Purcaru.

Programul urmatoarelor zile va cuprinde urmatoarele teme:

- Identificarea si managementul riscului;

- Taierile la arbori;

- Inventarierea si managementul arborilor;

- Alte interventii la arbori.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: