Știri Oradea: Târgul de Carte Gaudeamus se deschide mâine, la Oradea

Vineri, 13 Mai 2022

Știri Oradea: Târgul de Carte Gaudeamus se deschide mâine, la Oradea
Cel mai iubit si mai citit târg de carte din România revine, incepând de miercuri, 11 mai, intr-unul dintre cele mai primitoare orase din tara, Oradea. Târgul de Carte Gaudeamus Radio România isi deschide portile in Piata Unirii pentru cea de a opta editie.

Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus si Radio România Cluj, si Asociatia pentru Promovarea Turismului din Oradea si Regiune, partener traditional al acestei etape a Caravanei Gaudeamus, cu sprijinul Primariei Oradea.Târgul este deschis zilnic, in perioada 11 - 15 mai, intre orele 10.00 si 21.00, iar accesul publicului este gratuit. Deschiderea oficiala a editiei va avea loc miercuri, 11 mai, la ora 12.00.

Iata câteva dintre reperele editiei: - 47 de expozanti, marea majoritate edituri prestigioase si agentii de difuzare de carte româneasca si straina; oferta editoriala va fi completata cu o generoasa selectie de jocuri educative si muzica de calitate; - circa 20.000 de titluri, din diverse domenii de editare, pentru toate vârstele si gusturile, o mare parte dintre acestea fiind aparitii recente; - peste 30 de evenimente editoriale - lansari si prezentari de carte, intâlniri cu scriitorii; - doua ateliere de pictura organizate in colaborare cu Asociatia Pro Bambini din Oradea, dedicate exclusiv celor mai tineri vizitatori; atelierele vor fi sustinute de profesori de la Liceul de Arte din Oradea; - expozitia de pictura a tânarului artist plastic Dragos Dobocan (9 ani, elev la Scoala Gimnaziala „Dacia" din Oradea, laureat al unor concursuri internationale cu acest profil); expozitia, intitulata „Tablouri printre carti", a cuprinde cele mai recente lucrari ale artistului care vor fi expuse in spatiul de evenimente din cadrul târgului vineri, 12 mai 2022, incepând cu ora 15:00. - Ca si la celealte evenimente ale Caravanei Gaudeamus Radio România 2022, toate standurile gazduite in Piata Unirii se vor regasi in format virtual pe website-ul www.gaudeamus.ro, alaturi de standurile participantilor care au optat exclusiv pentru varianta online.

Conferinta de presa care precede deschiderea oficiala a editiei, a avut loc marti, 10 mai, la Primaria Oradea si a fost sustinuta de Alina Toie, director general al Asociatiei pentru Promovarea Turismului din Oradea si regiune (Visit Oradea) si Connie Chifor, coordonatorul Târgurilor de Carte Gaudeamus Radio România.

„Suntem foarte incântati sa anuntam parteneriatul nostru pentru a opta editie a Târgului de Carte Gaudeamus in Oradea! Multumim organizatorilor si echipei Târgurilor de Carte Gaudeamus Radio România pentru initiativa si pentru ca ati revenit in Oradea! (...) Eram curioasa cum se plaseaza Oradea atunci când ne gândim la câte carti se vând la aceste târguri si am aflat cu mare bucurie ca cifrele sunt foarte bune pentru oras, si ne situam in topul oraselor in care sunt cele mai bune vânzari.  Asadar, avem cu atât mai multa incredere ca aceasta editie a Târgului de Carte Gaudeamus in Oradea va fi un real succes." (Alina Toie, Director General Visit Oradea)

„Dupa o editie de pandemie, un experiment extrem de reusit cu care am relansat practic sezonul târgurilor de carte in România, revenim la Oradea la coordonatele obisnuite, traditionale (...) si speram ca feed-back-ul extrem de bun pe care il avem pâna acum din partea participantilor se va reflecta in reactia publicului. (...) Expozantii doresc sa vina la Oradea, cred ca este un indicator extrem de important pentru potentialul pietei si pentru interesul pe care oamenii din bransa il au pentru piata de aici." (Connie Chifor, Coordonator Târg de Carte Gaudeamus Radio România)

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati website-ul www.gaudeamus.ro.

Persoana de contact: Connie Chifor (0745 109.649; connie@gaudeamus.ro)

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: