Știri Oradea: S-a aprobat depunerea spre finanțare prin PNRR a unui proiect de achiziție pentru 7 tramvaie și 45 de stații de încărcare electrice

Miercuri, 18 Mai 2022

Știri Oradea: S-a aprobat depunerea spre finanțare prin PNRR a unui proiect de achiziție pentru 7 tramvaie și 45 de stații de încărcare electrice
Oradea continua sa isi modernizeze sistemul de transport in comun prin achizitia de noi tramvaie si statii de incarcare electrice. In acest sens, va fi depus un proiect de peste 16 milioane de euro, cu finantare 100% nerambursabila, prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

Consilierii locali a aprobat in sedinta de azi, 17 mai, depunerea spre finantare prin PNRR - Componenta 10 Fondul local, a achizitionarii a 7 tramvaie noi precum si a 45 de statii de incarcare pentru vehicule electrice.

Directia de Management Proiecte cu Finantare Internationala din cadrul Primariei Oradea pregateste proiectul privind achizitia acestor tramvaie si a statiilor de incarcare electrice, in cadrul PNRR.

Valoarea unitara a unui tramvai este de 8.785.612,99 lei (fara TVA), respectiv 1.784.714,28 euro (fara TVA), in conformitate cu studiul de oportunitate aprobat de Consiliul Local al Municipiului Oradea, in timp ce valoarea unitara a unei statii de incarcare pentru vehicule electrice este de 123.067,50 lei (fara TVA), respectiv 25.000 euro (fara TVA)

In ultimii doi ani, municipiul Oradea a achizitionat 20 de tramvaie si 22 de autobuze noi si a inaugurat o linie noua de tramvai pe ruta Calea Aradului - Ceyrat - Cantemir.

 

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: