27 de ambasadori straini au vizitat Primaria Oradea, in cadrul unei delegatii organizate de Ministerul Afacerilor Externe

Sambata, 20 Octombrie 2018

27 de ambasadori straini au vizitat Primaria Oradea, in cadrul unei delegatii organizate de Ministerul Afacerilor Externe
Primaria Oradea a primit vineri, 19 octombrie 2018, vizita corpului diplomatic strain acreditat la Bucuresti, insotit de reprezentantii autoritatilor locale. Vizita celor 27 de ambasadori care au venit la Oradea a fost organizata de Ministerul Afacerilor Externe, cu ocazia Centenarului.

Cei 27 de ambasadori reprezinta Algeria, Lituania, Iordania, Cehia, Israel, Malayesia, RPD Congo, Tunisia, Algeria, Africa de Sud, Muntenegru, Irak, Chile, Slovacia, Indonezia, Federatia Rusa, India, Bulgaria, Armenia, Mexic, Peru, Egipt, Portugalia, Nigeria, Georgia, Pakistan si Sudan, ajungând la Oradea in cea de-a treia sesiune de vizite organizata de MAE (dupa Iasi si zona Maramuresului), urmând ca sâmbata sa se indrepte spre Arad si de acolo catre Timisoara.

Scopul vizitei a fost acela de a promova legaturi comerciale, culturale, educationale si altele intre zonele pe care le viziteaza in România si tarile pe care le reprezinta.

Primarul Ilie Bolojan le-a multumit pentru vizita si le-a prezentat sala de relatii cu publicul din cadrul Primariei Oradea, precum si sala mare unde au loc sedintele de consiliu. Seful executivului le-a vorbit oaspetilor despre centrul istoric al orasului, despre reabilitarea cladirilor de patrimoniu, despre implementarea de proiecte de investitii cu fonduri europene, despre promovarea turismului local dar si despre investitorii care au investit in parcurile industriale din Oradea, contribuind astfel la dezvoltarea orasului. Totodata primarul le-a spus oaspetilor straini despre lansarea programului ,,Realizeaza-te in Oradea!", in cadrul caruia municipalitatea va oferi burse pentru liceeni si cazare gratuita pentru specialistii IT, pentru a-i incuraja pe tinerii talentati sa ramâna in Oradea. 

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: