Zi grea pentru Klaus Iohannis!

Miercuri, 22 Februarie 2017

Curtea de Apel Arges se pronunta, miercuri, 22 februarie 2017, in dosarul privind casa din Sibiu, pierduta definitiv de familia Iohannis, in urma procesului de la Curtea de Apel Brasov! Saptamana trecuta, la Curtea de Apel Pitesti s-a judecat procesul pentru imobilul situat pe strada Nicoale Balcescu, la nr. 29, din Sibiu, insa magistratii argeseni au
Post-ul Zi grea pentru Klaus Iohannis! apare prima data in Stiri Oradea.
 Curtea de Apel Arges se pronunta, miercuri, 22 februarie 2017, in dosarul privind casa din Sibiu, pierduta definitiv de familia Iohannis, in urma procesului de la Curtea de Apel Brasov!
Saptamana trecuta, la Curtea de Apel Pitesti s-a judecat procesul pentru imobilul situat pe strada Nicoale Balcescu, la nr. 29, din Sibiu, insa magistratii argeseni au amanat pronuntarea pentru astazi, miercuri, 22 februarie.
Imobilul de pe strada Nicolae Balcescu din centrul Sibiului, a facut parte din bunurile sotilor Eliseu si Maria Ghenea, dupa al caror deces, a ajuns in proprietatea statului roman, si din care sotii Iohannis au cumparat jumatate la inceputul lunii iunie 1999.
In anul 1997 casa a fost cumparata de catre chiriasi, insa in anul 1999, contractele au fost anulate de catre instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea.
Imobilul a ajuns mai apoi in proprietatea familiei actualului presedintelui al Romaniei, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea, iar fostii chiriasi au cerut in instanta anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept al lui Nicolae Bastea.
Klaus Iohannis a pierdut procesul la Brasov, iar la jumatatea lunii noiembrie 2015 presedintele Klaus Iohannis a facut recurs, fiind insa respins la Curtea de Apel Brasov, care a mentinut decizia Tribunalului Brasov.
Magistratii Curtii de Apel Brasov, au retinut in motivarea hotararii pronuntate in apel, expunerea Tribunalului Brasov, si anume ,,cauza ilicita izvorata din fraudarea legii ce a invalidat certificatul de mostenitor se extinde si asupra contractului de vanzare-cumparare subsecvent, tertii - in speta doar paratul Johannis Klaus Werner - nefiind aparati de prezumtia de buna-credinta, fata de amploarea operatiunii ilicite rezultata din hotararile judecatoresti definitive pronuntate, consecintele juridice produse, succesiunea actelor juridice atacate si coparticipantii la intocmirea lor. Actul juridic subsecvent, intemeindu-se pe un act juridic incheiat prin fraudarea legii si fondat pe o cauza ilicita, nu ar putea fi validat prin simpla invocare a bunei-credinte a tertului, mai ales ca acesta este sotul celeilalte parti contractante care la randul sau a participat la intocmirea actului nul initial. In consecinta, petitul avand ca obiect constatarea nulitatii contractului de vanzare-cumparare este intemeiat, urmand a fi admis".
In mod evident nemultumiti, Carmen si Klaus Iohannis au cerut atunci stramutarea dosarului, iar in aprilie 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca dosarul sa fie stramutat de la Curtea de Apel Brasov la Curtea de Apel Pitesti, care trebuie sa se pronunte pe contestatia in anulare depusa de famillia Iohannis.
Daca magistratii vor respinge, astazi contestatia in anulare formulata de catre casa de avocatura a familiei Iohannis, presedintele va pierde imobilul, fiind de asemenea obligat sa restituie statului roman banii incasati din chirie.
Sursa foto: click.ro
Post-ul Zi grea pentru Klaus Iohannis! apare prima data in Stiri Oradea.



Sursa:     Citeste mai departe »

Comentarii: