Un nou Matrix, fara Keanu Reeves dar cu actorul principal din Black Panther!

Marti, 25 Iunie 2019

Veste buna pentru fanii Matrix. Filmarile pentru cea de-a patra parte a francizei SF, regizata de surorile Lilly si Lana Wachowski, vor debuta in 2020, la Chicago, in SUA, iar Michael B. Jordan, star al filmelor ,,Creed" si ,,Black Panther", a fost distribuit in rolul principal, potrivit bfmtv.com. Scenariul noului film va fi semnat de […]
The post Un nou Matrix, fara Keanu Reeves dar cu actorul principal din Black Panther! appeared first on Presa Oradea.
 Veste buna pentru fanii Matrix. Filmarile pentru cea de-a patra parte a francizei SF, regizata de surorile Lilly si Lana Wachowski, vor debuta in 2020, la Chicago, in SUA, iar Michael B. Jordan, star al filmelor ,,Creed" si ,,Black Panther", a fost distribuit in rolul principal, potrivit bfmtv.com.
Scenariul noului film va fi semnat de Zak Penn, care a fost si coscenaristul lungmetrajelor ,,X-Men 2", ,,X-Men: The Last Stand" si ,,The Avengers".
Keanu Reeves, interpretul lui Neo, a declarat deja ca nu vrea sa isi reia rolul. Partitura principala i-a fost distribuita lui Michael B. Jordan, star al filmelor ,,Creed" si ,,Black Panther". De altfel, tanarul actor va produce noul lungmetraj impreuna cu studiourile Warner Bros.

Lansat in 1999, primul film din franciza ,,Matrix" aduce in scena un programator anonim, Thomas A. Anderson (interpretat de Keanu Reeves), care, noaptea, devine Neo, alesul care va salva omenirea. Un mic grup din rezistenta, condus de Morpheus (jucat de Laurence Fishburne) il va ajuta in misiunea lui.
Impreuna, ei vor declansa o lupta impotriva Matrixului si a teribililor agenti ai sai. Filmul scris si regizat de acum surorile (fostii frati Andrew si Laurence) Lilly si Lana Wachowski a marcat revenirea incununata de succes a actorului Keanu Reeves, care, dupa ,,Speed", de Jan de Bont, din 1994, era departe de succesul de odinioara.

In trilogia ,,Matrix", realizatorii sai au actionat ca niste adevarati savanti, experti in arta combinarii tehnologiilor digitale din domeniul efectelor speciale cu arta coregrafiilor spectaculoase din scenele de lupta din cinema-ul asiatic, folosind o inovatie majora: ,,bullet time", un efect vizual obtinut cu ajutorul unui set de aparate foto dispuse in jurul personajului principal.
Obturatoarele se declanseaza simultan, cu un diferential de timp foarte scurt, fapt ce permite, dupa montaj, crearea iluziei unei imagini care se deplaseaza liber in jurul unei actiuni ,,inghetate" in timp, sau incetinita pana la extrem.

Inclus in arhivele nationale ale cinema-ului american in 2012, filmul ,,The Matrix" a devenit astfel oficial un ,,clasic" al industriei.
Trilogia ,,Matrix" a avut incasari de peste 1,6 miliarde de dolari, datorita efectelor speciale inovatoare si scenelor de lupta spectaculoase.
The post Un nou Matrix, fara Keanu Reeves dar cu actorul principal din Black Panther! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: