Turta Dulce si pentru copiii din mediul rural!

Joi, 15 Octombrie 2015

Asociatia Culturala D'art are in desfasurare un proiect laudabil prin care duce teatrul pentru copii in mediul rural pentru a-i invata pe micuti sa fie toleranti. Primele reprezentatii ale spectacolului cu marionete si papusi ,,Casuta de Turta Dulce" au avut loc duminica si luni in Sannicolau Roman, Osorhei si Pomezeu. La spectacolele desfasurate pe 11 […]
The post Turta Dulce si pentru copiii din mediul rural! appeared first on Presa Oradea.
 Asociatia Culturala D'art are in desfasurare un proiect laudabil prin care duce teatrul pentru copii in mediul rural pentru a-i invata pe micuti sa fie toleranti. Primele reprezentatii ale spectacolului cu marionete si papusi ,,Casuta de Turta Dulce" au avut loc duminica si luni in Sannicolau Roman, Osorhei si Pomezeu.
La spectacolele desfasurate pe 11 si 12 octombrie 2015 a participat un numar intre 70 si 150 de copii pe fiecare reprezentatie. Copiii cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani s-au bucurat de fiecare moment petrecut alaturi de personajele Hansel si Gretel din povestea fratilor Grimm. Cei mici au avut ocazia sa interactioneze cu papusile, au urcat pe scena si i-au rasplatit la sfarsit pe actori cu aplauze indelungate.

Fiecare reprezentatie s-a incheiat cu un atelier de promovare a tolerantei inter-etnice in cadrul caruia au fost prezentate aspecte-cheie cu privire la diversitatea culturala, importanta dialogului si a comportamentelor tolerante fata de minoritati.

Initiativa apartine Asociatiei Culturale D'ART, spectacolul de teatru fiind realizat in cadrul proiectului ,,Casuta de turta dulce", spectacol cu papusi si marionete, pentru copiii din mediul rural.

Proiectul este finantat in cadrul Programul PA17/RO13 ,,Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european", printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei.
Ichim Vasilica
The post Turta Dulce si pentru copiii din mediul rural! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: