Tronsonul II al pistei de biciclete Oradea - Berettyóújfalu, finalizat. Urmeaza conectare cu inima orasului!

Vineri, 03 Iulie 2015

Veste buna pentru biciclistii oradeni. Joi s-a facut receptia lucrarilor la tronsonul al II-lea al pistei de biciclete Oradea - Berettyóújfalu. Traseul are o lungime de 5.740 de metri, a fost realizat de SC Asfamix SRL iar valoarea lucrarilor este de 316 mii de euro. Urmeaza tronsonul III, care va face legatura intre pistele realizate […]
The post Tronsonul II al pistei de biciclete Oradea - Berettyóújfalu, finalizat. Urmeaza conectare cu inima orasului! appeared first on Presa Oradea.
 Veste buna pentru biciclistii oradeni. Joi s-a facut receptia lucrarilor la tronsonul al II-lea al pistei de biciclete Oradea - Berettyóújfalu. Traseul are o lungime de 5.740 de metri, a fost realizat de SC Asfamix SRL iar valoarea lucrarilor este de 316 mii de euro. Urmeaza tronsonul III, care va face legatura intre pistele realizate deja si o legatura cu zona centrala si principalele institutii publice si unitati de invatamant
Tronsonul II cuprinde traseul Pod Sovata - str. Onestilor - str. Magurei - Calea Aradului - str.Padisului - dig mal drept paraul Peta, str. Fagarasului (mal drept paraul Peta), pana la intersectia cu str. Abatorului - Str. Fagarasului (mal drept paraul Peta) de la intersectia cu Calea Armatei Romane la intersectia cu str. Feldioarei, str. Erkel Ferenc (mal drept paraul Peta) - str. Prieteniei - mal drept paraul Peta - str. Petei - str. Depozitului - str. Ogorului (soseaua de centura).

Lucrarile la pista de biciclete Oradea - Berettyoujfalu au inceput in 2013, primul tronson, realizat de SC Drumuri Orasenesti SA, cu o valoarea de 900 de mii de euro, fiind deja finalizat. Acesta are 8.984 de metri si continua pista de biciclete din localitatea Bors, de la intrarea in Oradea pe Calea Borsului pana in Piata Ferdinand.
In prezent se afla in evaluare pe SEAP achizitia lucrarilor pentru realizarea tronsonului III al pistei de biciclete de pe teritoriul municipiului. Acesta va avea 8.930 de metri si o valoare estimata de 325 de mii de euro.

Traseul reprezinta tronsoane intercalate cu scopul de a realiza o legatura intre pistele realizate deja dar si o legatura cu zona centrala si principalele institutii publice si unitati de invatamant.
Vorbim despre Str. Podului - B-dul Stefan cel Mare - str. Lacul Rosu - Parcul Mihai Viteazu - B-dul Dacia - B-dul Decebal pana la Raul Crisul Repede (4.150 m.), Str. Barcaului de la intersectia cu str. Onestilor - str. Lipovei (1.170 m.), Calea Republicii - Stadion, prin Parcul Petofi (840 m.),

Strandul municipal - B-dul Magheru, prin Parcul Bratianu (585 m.), B-dul Averescu - str. Dragos Voda, pana la noul pod rutier (395 m.), Parcul Balcescu - Biblioteca Judeteana - Paraul Peta - str. Ov. Densuseanu, pe malul stang al paraului Peta (1.790 m.)
Tronsoanele II si III ale pistei de biciclete de pe raza municipiului Oradea care face legatura cu pista de biciclete din comuna Bors reprezinta prelungiri ale tronsonului I (pista de biciclete initiala), realizarea lor fiind posibila datorita economiilor realizate de municipalitatea oradeana, economii provenite atat din diferenta de bani dintre valoarea estimata si valoarea contractata a contractelor, dar si din economiile realizate in timpul executiilor lucrarilor.

Termenul pentru realizarea pistei de biciclete de pe raza municipiului este 30 septembrie 2015, aceasta fiind realizata prin fonduri transfrontaliere.
Ichim Vasilica
The post Tronsonul II al pistei de biciclete Oradea - Berettyóújfalu, finalizat. Urmeaza conectare cu inima orasului! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: