Trei oferte depuse pentru restaurarea Casei Darvas - La Roche

Miercuri, 16 August 2017

Trei oferte depuse pentru restaurarea Casei Darvas - La Roche
In data de 17 iulie 2017, pe SEAP a fost publicat anuntul privind procedura de achizitie lucrari pentru Restaurarea Casei Darvas - La Roche. Pâna in 3 august, data limita de depunere a ofertelor, trei firme au depus oferte pentru aceasta achizitie, respectiv: CONSTRUCTORUL SALARD SRL, având ca subcontractant pe SC RO et CO INTERNATIONAL SRL; Asocierea formata din GREEN CAPITAL PARTNERS SRL - lider de asociere si ICR IMPIANTI E CONSTRUZIONI SPA; Asocierea formata din SC TRAMECO SA - lider de asociere si SC CONSTRUCTIM SA - asociat.

Valoarea estimata a lucrarii este de 6.203.422 RON plus TVA, finantata prin fonduri europene, Axa prioritara 5 din cadrul POR 2014-2020.

Obiectul contractului il reprezinta restaurarea Casei Darvas - La Roche, monument istoric de importanta locala, in vederea valorificarii patrimoniului cultural in stil Secession. 

Printre lucrarile care se vor realiza amintim: lucrari de reparatii ale sarpantei si invelitoarei, lucrari de reabilitare a tâmplariilor, reabilitarea grupurilor sanitare, lucrari de modernizare pentru asigurarea normelor de protectie la foc, lucrari pentru asigurarea accesului persoanelor cu handicap locomotor, desfacerea tencuielilor interioare si exterioare afectate de igrasii si infiltratii, lucrari de instalatii, realizarea unor functiuni muzeistice si culturale, reconditionarea si restaurarea  tuturor elementelor decorative cu valoare istorica. 

Termenul de executie este de 24 de luni de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor.

,,In prezent suntem in perioada de evaluare a ofertelor depuse. Estimam ca lucrarile vor incepe in toamna acestui an. Toate lucrarile de reabilitare si reamenajare functionala a cladirii sunt necesare pentru includerea acesteia in circuitele turistice publice interne si internationale", a declarat Marius Mos, directorul Directiei de Management Proiecte cu Finantare Internationala din cadrul Primariei Oradea.

Proiectul de reabilitare a obiectivului de patrimoniu Casa Darvas - La Roche are in vedere valorificarea acestui patrimoniu cultural al orasului Oradea si deschiderea in acest loc a unui Muzeu Art Nouveau.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: