Targul "Produs de Cluj" si-a deschis portile

Vineri, 03 Iulie 2015

Targul
Asociatia "Produs de Cluj" in parteneriat cu Primaria Oradea si Consiliul Local Oradea ii invita pe toti oradenii la prima editie a târgului producatorilor si mestesugarilor ardeleni. Târgul va avea loc in perioada 3 - 5 iulie 2015, in Parcul 1 Decembrie din Oradea. Acest eveniment, organizat in premiera la Oradea, isi propune sa promoveze producatorii locali, artele si mestesugurile traditionale specifice zonelor Cluj si Bihor, dar si din restul Transilvaniei.

Astfel, timp de trei zile, Parcul 1 Decembrie din Oradea va gazdui Târgul "Produs de Cluj", manifestare care va reuni producatori de alimente din carne realizate in gospodariile proprii dupa retete originale, lactate, dulceturi si sucuri naturale, miere de albine, ulei presat la rece, produse de patiserie si ciocolata de casa. Alaturi de acestia vor expune o serie de artizani care vor oferi vizitatorilor costume populare traditionale din Transilvania, sculpturi in lemn si piatra, bijuterii hand made, produse pe baza de lavanda, sapunuri naturale, cosmetice bio, precum si obiecte realizate din sticla si fier forjat, articole de pielarie.

Oradenii care vor vizita târgul vor putea urmari spectacole de folclor sustinute de indragiti artisti locali si clujeni. In spectacol vor evolua, printre altii, artistii: Aurel Suteu, Ioan Dordoi, Marius Ciprian Pop, Vasile Coca, Sava Negrean Brudascu, Lavinia Daiana Maris, Mariana Morcan, Amalia Codorean Chindris, Angela Rusu etc.

Pentru cei mici vor fi organizate momente speciale, respectiv un atelier de sculptura in fructe si legume, spectacol de papusi, precum si un parc de distractii.

Asociatia "Produs de Cluj" a luat fiinta la sfârsitul anului 2010, fondatori fiind Consiliul Judetean Cluj, Centrul pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj si Agro Transilvania. Scopul declarat al acestei organizatii este sprijinirea micilor meseriasi si producatori locali insuficient de puternici din punct de vedere economic pentru a se promova singuri.

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: