Strazile din cartierul Europa urmeaza sa fie reabilitate

Luni, 27 Iunie 2016

Strazile din cartierul Europa urmeaza sa fie reabilitate
Municipiul Oradea a preluat in domeniul public al municipiului drumurile interioare din cartierul Europa, respectiv strazile Stefan Odobleja, George Emil Palade si Gabor Jozsef. Pentru a stabili starea actuala a celor trei strazi, administratia locala a elaborat documentatiile de avizare a lucrarilor de interventie necesare.

Aceste lucrari de interventie sunt necesare deoarece este nevoie de aducerea carosabilului si a trotuarelor la standardele care se impun pentru evitarea accidentelor provocate de starea necorespunzatoare a drumului precum si imbunatatirea conexiunii cu reteaua de strazi in municipiu.

In cazul in care consilierii locali vor  aproba in cadrul sedintei de consiliu din data de 29 iunie    indicatorii tehnico-economici rezultati din studiul de fezabilitate elaborata, lucrarile vor fi incepute in urmatoarele 2 luni, urmând sa fie finalizate pâna la toamna.

 

Reabilitare strada Stefan Odobleja

Strada are o lungime de 989,04 ml, cuprinzând si doua bretele spre strada Gabor Jozsef. Latimea carosabilului este de 7 m, cu trotuare de 1,3 m si zone verzi cu latimi variabile de o parte si alta. Structura rutiera actuala pe un tronson de 170 m este formata din beton degradat, iar pe restul exista un strat de asfalt cu fisuri si gropi.

Pentru a aduce carosabilul la standardele necesare de calitate s-au propus lucrari de refacere a structurii rutiere, se vor inlocui bordurile degradate, se vor aduce la cota carosabilului capacele de camine, hidrantii, gurile de scurgere etc.

Trotuarele si accesele se vor amenaja cu un strat de beton asfaltic.

 

Reabilitare strada George Emil Palade

Strada are o lungime de 1.212 m cuprinzând si cinci bretele adiacente. Latimea carosabilului este de 6 m, cu trotuare de 1,3 m si zone verzi cu latimi variabile de o parte si alta.

Structura rutiera este din beton degradat pe o fundatie de pietris, capacele caminelor sunt peste cota carosabilului, trotuarele sunt degradate si neasfaltate.

Pentru a aduce carosabilul la standardele necesare de calitate s-au propus lucrari de refacere a structurii rutiere, de asemenea se vor inlocui bordurile degradate. Se vor aduce la cota carosabilului capacele de camine, hidrantii, gurile de scurgere etc.

Trotuarele si accesele se vor amenaja cu un strat de beton asfaltic.

 

Reabilitare strada Gabor Jozsef

Strada are lungimea de 343,14 m, cu latimea partii carosabile de 6 m, partea carosabila are imbracaminte asfalt in stare relativ buna, pe alocuri fisuri sau denivelari. Trotuarele existente sunt degradate sau lipsesc pe unele portiuni ale strazii.

Se vor realiza lucrari de interventie doar la trotuare, cele existente amenajându-se cu un strat de beton asfaltic.

La cele trei strazi se vor executa si lucrari de semnalizare verticala si orizontala.

Durata lucrarilor este de 2 luni, iar valoarea acestora este de 697 mii de euro.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: