Sistemul de termoficare al municipiului reintra in parametrii normali

Luni, 24 Octombrie 2016

Sistemul de termoficare al municipiului reintra in parametrii normali
Lucrarile din cadrul etapei a II-a de reabilitare a retelei de termoficare a municipiului, programate pentru acest an si planificate sa se incheie pe data de 15 octombrie, se apropie de final. La aceasta data, mai sunt in curs de executie lucrari pe tronsoane reduse ca lungime, dar esentiale pentru functionarea adecvata a retelei de transport, in zona strazilor T. Vladimirescu, M. Eminescu - Piata Creanga, William Shakespeare, Gen. Magheru - Gheorghe Doja.

In conformitate cu planificarea derularii lucrarilor, incheierea lucrarilor de montaj conducte si reintregirea sistemului de transport a energiei termice este estimata a fi finalizata in cursul noptii de 14-15 octombrie.

Odata cu  finalizarea acestor lucrari de reabilitare a magistralelor, se va proceda la racordarea, umplerea si pornirea instalatiilor din zonele care au fost afectate. Vor fi intrunite astfel conditiile tehnice pentru asigurarea confortului termic necesar in toate zonele deservite, inclusiv in zona de centru, cartierul Nufarul, Dragos Voda, Sinmartin si Baile Felix.

"Estimam ca intregul sistem de termoficare va functiona la parametri normali, gradual dinspre centru spre partea de sud a orasului (Nufarul-Sinmartin), incepând de duminica seara", a spus viceprimarul Mircea Malan.

In cadrul contractului de reabilitare retele de termoficare, care vizeaza reabilitarea a 20,28 km de retea primara de termoficare, in decursul anului 2016 au fost inlocuite tronsoane de conducte aflate pe amplasamentul urmatoarelor strazi: Piata Creanga - Menumorut - Mihai Eminescu; Gen  Magheru - Ghe. Doja - B. St. Delavrancea; Aleea Strandului - Codrilor; Depozitului - Piata Nucetului - Tiglarilor - Eforiei - Constantin Noica; incinta CET; str. Tudor Vladimirescu; W. Shakespeare - Pod Decebal; Al. Vlahuta - Sucevei - M. Viteazu; Mal Petea - Prieteniei; Al. Andritoiu; Aviatorilor - Aleea Calinului - H. Ibsen - Buzaului.

Lucrarile sunt derulate in cadrul Proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice - Etapa II", sursa de finantare fiind Programul Operational Infrastructura Mare, Axa 7 "Cresterea eficientei energetice la nivelul sistemului centralizat de termoficare in orasele selectate". Lucrarile sunt executate de asocierea SC Energomontaj SA sucursala Timisoara - SC Elsaco Electronic SRL - SC Isoplus Romania SRL - SC ISPE SA.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: