Sinagoga Zion gazduieste concertul formatiei Hakeshet Klezmer Band Oradea

Luni, 05 Decembrie 2016

Sinagoga Zion gazduieste concertul formatiei Hakeshet Klezmer Band Oradea
 

In data de 18 decembrie, ora 17:00, va avea loc la Sinagoga Zion concertul formatiei Hakeshet Klezmer Band Oradea. Concertul este dedicat celui care a fost artistul Gyuri Vilan.

GYURI VILAN a fost fondatorul si sufletul corului Comunitatii Evreilor din Oradea.

Corul a fost infiintat in 1970 si a cântat in decursul a 36 ani in sute de concerte in Oradea, in tara si strainatate.

In anul 2005, Gyuri Vilan, impreuna cu alti instrumentisti de la Filarmonica Oradea, a infiintat formatia Hakeshet Klezmer Band Oradea a Comunitatii Evreilor din România. Formatia a debutat pe scena Teatrului din Oradea, in aprilie 2005, apoi au urmat festivalul Euroiudaica la  Sibiu, Proetnica la Sighisoara, concerte la Teatrul Evreiesc din Bucuresti, Muzeul Taranului Român Bucuresti, la Brasov, Galati, Timisoara, Cluj, Medias, Tg-Mures, Festivalul filmului Medias, si alte multe concerte in sala Filarmonicii din Oradea, dar si in strainatate, la Debretin, la Tsfat (Israel) si la festivalul Klezfiesta din Buenos Aires (Argentina), unde au reprezentat cu succes România. 

Formatia Hakeshet Klezmer Band Oradea a avut un rol principal si in musicalul "Scripcarul pe acoperis", care timp de 4 ani a avut un succes deosebit pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea .

Pretul de intrare la concert este de 10 lei.

Biletele se pot cumpara de marti pâna duminica, de la ora 12:00 la 17:00, in urmatoarele obiective turistice: Sinagoga Zion, str. Independentei nr. 11; Turnul Primariei Oradea, str. Tudor Vladimirescu nr. 2 si Casa Darvas - La Roche - str. Iosif Vulcan nr. 11.

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: