Se largeste trotuarul de pe Republicii, intre strazile Dunarea si Brasovului

Miercuri, 28 Iunie 2017

Se largeste trotuarul de pe Republicii, intre strazile Dunarea si Brasovului
Pentru a se asigura o continuitate intre cele doua zone pietonale, respectiv piateta de la Magazinul Crisul si Republicii pietonal precum si pentru imbunatatirea aspectului zonei, Primaria Oradea amenajeaza trotuarul din strada Republicii prin largirea cu aproximativ 2,5 m, urmând ca acesta sa fie pavat cu porfir si granit auriu, in mod asemanator cu piateta de la Magazinul Crisul, amenajându-se totodata si trotuarele de la intersectiile cu strazile adiacente, respectiv Brasovului si Dunarea. Primaria Oradea doreste reamenajarea acestuia, deoarece pe tronsonul respectiv se produce aglomeratie la orele de vârf, iar vara, odata cu deschiderea teraselor, latimea trotuarului s-a dovedit a fi insuficienta.

Lucrarile sunt executate pe baza contractului de lucrari privind „Elaborare proiect tehnic, detalii de executie, documentatie pentru obtinerea autorizatiei de construire, asistenta tehnica din partea proiectantului si executie lucrari pentru „Amenajare trotuar strada Republicii tronson intre strada Dunarea si Brasovului din municipiul Oradea" intre Municipiul Oradea si asocierea: SC Gavella Com SRL, Porfido Ed Arte Consortio Stabile, SC Edildrum Construct SRL si SC Ritmoteh SRL.

Valoarea contractului este de 2.295.095,33 lei fara TVA, iar predarea amplasamentului s-a realizat in data de 14.03.2017.

In cadrul investitiei sunt prevazute si lucrari de canalizare pluviala pentru asigurarea scurgerii apelor de pe suprafata trotuarului, respectiv rigola din porfir la nivelul bordurii actuale si guri de scurgere in trotuar si carosabil, precum si realizarea iluminatului public cu stâlpi ornamentali personalizati identici cu cei din piateta de la Magazinul Crisul si de pe strada Dunarea.

Suprafata totala ocupata va fi de 2.168,91 mp,  iar suprafata cu pavaj va fi 2.064,02 mp, din care rigola este de 72,22 mp. Suprafata spatiilor verzi si zonele cu pomi va fi 123,41 mp, urmând ca pentru asigurarea iluminatului public in zona sa se monteze 6 stâlpi de iluminat cu reteaua aferenta.

Pâna in momentul de fata pe tronsonul I str. Brasovului - str. Dunarea au fost realizate urmatoarele lucrari:

o   Iluminat public: realizat in proportie de aproximativ 80%, mai putin montarea stâlpilor de iluminat

o   Canalizare pluviala: guri de scurgere, racorduri necesare la canalizarea pluviala , realizata aproximativ 80%;

o   Structura rutiera trotuar: strat balast, dala beton, borduri realizate aproximativ 80%, iar pavajele 50%.

In ceea ce priveste tronsonul II, str. Dunarea - str. Republicii (pietonal)  s-a realizat structura rutiera trotuar: terasamente  in proportie de 75 %, strat balast  35%, dala beton -35%, rigole, borduri 30%.

Executia lucrarilor aferente obiectivului de investitii „Amenajare trotuar strada Republicii tronson intre strada Dunarea si Brasovului din municipiul Oradea" este preconizata sa fie finalizata pâna la sfârsitul lunii iulie, corelat cu lucrarile executate la reteaua de termoficare pe str. Dunarea, respectiv str. Republicii, care afecteaza partial finalizarea trotuarului.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: