S-a intrunit Comisia consultativa privind lucrarile de taiere si interventie in coroana arborilor si arbustilor din municipiul Oradea

Duminica 07 Februarie 2016

S-a intrunit Comisia consultativa privind lucrarile de taiere si interventie in coroana arborilor si arbustilor din municipiul Oradea
Ieri, 27 ianuarie 2016, a avut loc o noua intâlnire a Comisiei consultative privind lucrarile de taiere si interventie in coroana arborilor si arbustilor din municipiul Oradea. In cadrul sedintei, au fost analizate 15 cereri de taiere/toaletare arbori, solicitari sosite din partea cetatenilor si a asociatiilor de proprietari.

In urma analizei si consultarilor, s-a aprobat toaletarea a 40 de arbori. Lucrarile de toaletare presupun indepartarea crengilor uscate si igienizarea. Totodata, comisia a aprobat taierea a 6 arbori afectati din punct de vedere biologic.

Toaletarile si taierile de arbori vor fi in zonele strazilor: D.Cantemir, Traian Grozavescu, Ciheiului, H.Ibsen, Crivatului, Calarasilor, Clujului, C. Coposu, etc.

Reamintim ca, in sedinta Consiliului Local din luna noiembrie, a fost aprobat Regulamentul privind activitatile de taiere, transport si valorificare a lemnului rezultat din spatiile verzi si alte terenuri din afara fondului forestier national, situate pe terenuri proprietate publica sau privata a Municipiului Oradea, in intravilanul municipiului Oradea. Regulamentul prevede si faptul ca in fiecare luna va avea loc intâlnirea Comisiei consultative privind autorizarea taierii si toaletarii arborilor, comisie formata in cea mai mare parte din specialisti.

Sedinta urmatoare a Comisiei consultative privind lucrarile de taiere si interventie in coroana arborilor si arbustilor din municipiul Oradea va avea loc in luna februarie.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: