Produse traditionale, direct de la producator, in Cetatea Oradea!

Joi, 25 August 2016

In perioada 9-11 septembrie in Cetatea Oradea se va desfasura prima editie a ,,Sarbatorii Recoltei din Bihor". In cadrul ei, fiecare comuna participanta va avea un pavilion cu mai multe mese pentru producatori, de unde vor putea fi achizitionate produse locale. Scopul evenimentului este promovarea producatorilor si a potentialului turistic al judetului Bihor prin promovarea […]
The post Produse traditionale, direct de la producator, in Cetatea Oradea! appeared first on Presa Oradea.
 In perioada 9-11 septembrie in Cetatea Oradea se va desfasura prima editie a ,,Sarbatorii Recoltei din Bihor". In cadrul ei, fiecare comuna participanta va avea un pavilion cu mai multe mese pentru producatori, de unde vor putea fi achizitionate produse locale.
Scopul evenimentului este promovarea producatorilor si a potentialului turistic al judetului Bihor prin promovarea produselor proaspete provenite de la furnizori autohtoni, astfel incat ,,oradenii sa reia traditia veche si anume sa manance gustos si sanatos".
In cadrul evenimentului, care va avea loc la Cetatea Oradea, fiecare comuna participanta va avea un pavilion cu mai multe mese pentru producatori, unde vor putea fi achizitionate produse locale.

In curtea interioara a Cetatii se va amenaja o mica gospodarie cu animale.
Totodata, vor avea loc si diferite activitati artistice, in cadrul carora fiecare localitate va putea promova artistii locali, mesteri populari, mici ateliere pentru copii, iar Asociatia firmelor Bihorene va organiza si sesiuni pentru producatori si primari, respectiv pentru eventualii investitori.

,,Atat sambata cat si duminica vor fi organizate niste sesiuni adresate primariilor, gospodariilor si investitorilor pentru a prezenta potentialul economic al judetului Bihor, de asemenea vom organiza si intalniri cu reprezentantii marilor magazine, astfel incat aceste magazine sa explice micilor producatori cum sa ajunga produsele lor pe rafturile acestor mari companii"

a mentionat Mihai Jurca, directorul APTOR.

In cadrul evenimentului de trei zile si-au anuntat deja intentia de participare 20 de comune bihorene, organizatorii insa mai asteapta si alte comune sa ia parte la prima editie a Sarbatorii Recoltei.
Organizatorii evenimentului sunt Primaria Oradea prin Asociatia pentru Promovarea Turismului din Oradea si Regiune (APTOR), Cetatea Oradea, Consiliul Judetean Bihor si Centrul Judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale.
Ichim Vasilica
The post Produse traditionale, direct de la producator, in Cetatea Oradea! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: