Primaria Oradea pregateste prelungirea drumului expres

Luni, 27 Iunie 2016

Primaria Oradea pregateste prelungirea drumului expres
Primarul Ilie Bolojan a sustinut azi, 27 iunie 2016, o conferinta de presa in care a prezentat detalii referitoare la unul dintre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local care va avea loc miercuri, 29 iunie 2016, respectiv proiectul de prelungire a drumul expres prin crearea unui drum de legatura intre strada Suisului si Calea Bihorului, in lungime de 2,8 km.

"Actualul drum, paralel cu calea ferata, urmeaza sa fie prelungit, iar pe aceasta portiune sa fie reabilitata si Calea Bihorului. La capat, strada Bihorului va continua pâna va ajunge la giratia de la Magazinul Real din Episcopia. Proiectul va fi derulat incepând cu aceasta toamna si se va intinde pe o perioada de 2 ani. Aceasta lucrare va duce la descongestionarea circulatiei pe traseul Magazinul Crisul - Gara CFR - B-dul Stefan cel Mare, creându-se astfel o legatura mai buna intre zona de deal si iesirea inspre Ungaria si inspre Satu Mare", a spus primarul Ilie Bolojan.

In prezent, studiul de fezabilitate este aprobat, urmând ca indicatorii tehnico-economici rezultati din studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investitie "Drum de legatura intre str. Suisului si Calea Bihorului" sa fie aprobati in sedinta Consiliului Local de miercuri, 29 iunie 2016.

Urmeaza apoi realizarea proiectului tehnic, iar la sfârsitul acestui an organizarea procedurii de expropiere si apoi a licitatiei. S-a estimat ca contravaloarea terenurilor care vor fi expropriate este de cca 400.000 euro.

Valoarea totala a lucrarilor pentru realizarea investitiei "Drum de legatura intre str Suisului si Calea Bihorului" este de 8.975.714 euro (inclusiv TVA).

"Pentru ca exista o diferenta de nivel, din cei aproape 3 km ai drumului, 270 de metri liniari ii va reprezenta un pasaj rutier cu doua benzi. Initial vom demara lucrarile din bugetul local, urmând ca in câteva luni de zile sa stabilim pe ce axa vom depune proiectul spre finantare europeana", a spus primarul Ilie Bolojan.

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: