Primaria Oradea participa si in acest an la Ora Pamantului

Vineri, 24 Martie 2017

Primaria Oradea participa si in acest an la Ora Pamantului
Ca si in anii anteriori, Primaria Municipiului Oradea sustine si in acest an initiativa WWF (World Wide Fund for Nature) evenimentul Ora Pamântului, sâmbata 25 martie 2017.

Ora Pamântului - Earth Hour - este un eveniment international, organizat in ultima sâmbata a lunii martie a fiecarui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrica fata de problema dioxidului de carbon emis in atmosfera la producerea energiei electrice.

Ora Pamântului se sarbatoreste in România din anul 2009, iar la nivel international din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima editie a acestui eveniment in orasul Sydney.

In cadrul evenimentului, timp de o ora, cei care se alatura initiativei sting lumina si opresc aparatele electrocasnice neesentiale, pentru a ajuta mediul inconjurator.

Prin aceasta initiativa se urmareste totodata si cresterea nivelului de constientizare fata de problemele cu care se confrunta societatea noastra, dar se promoveaza si cooperarea maselor de oameni pentru un scop comun.

Primaria municipiului Oradea sprijina actiunea de sâmbata, 25 martie, prin stingerea tuturor luminilor din institutie intre orele 20.30 si 21.30 si invita cetatenii orasului Oradea sa se alature demersului de a reduce consumul de energie eletrica si de a atrage atentia asupra pericolului de incalzire globala.

Totodata, Parcul 1 Decembrie si Piata Unirii vor fi deconectate de la energie electrica in acelasi interval orar:  20:30 - 21:30.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: