Primaria Oradea intentioneaza sa elaboreze o Strategie integrata de informatizare a municipiului

Luni, 08 Februarie 2016

Primaria Oradea intentioneaza sa elaboreze o Strategie integrata de informatizare a municipiului
Primaria Oradea a publicat miercuri, 27 ianuarie 2016, pe site-ul institutiei www.oradea.ro, anuntul pentru selectarea unui prestator care sa elaboreze strategia de informatizare a Municipiului Oradea.

Astfel, pe site-ul www.oradea.ro, la sectiunea Informatii de Interes Public - Licitatii, se gaseste invitatia de participare prin depunerea de oferte la achizitia serviciilor de consultanta pentru elaborarea "Strategiei integrate de informatizare a Municipiului Oradea 2015-2025", dar si caietul de sarcini si documentatia de atribuire aferenta.

Data limita stabilita pentru depunerea ofertelor este 17.02.2016, ora 10:00, iar data stabilita pentru deschiderea ofertelor este 17.02.2016, ora 13:00.

Obiectivele urmarite de Primaria Oradea in domeniul informatizarii sunt de doua tipuri: un obiectiv general si obiectivele SMART.

Obiectivul general il reprezinta elaborarea strategiei integrate de informatizare a Municipiului Oradea, careia sa-i urmeze implementarea unui model informatic care sa gestioneze in mod unic toate categoriile de date si informatii existente in cadrul Primariei Municipiului Oradea, sa raspunda cerintelor definite de oricare dintre compartimente, sa asigure informarea corecta, completa si in timp util a factorilor de decizie, sa descrie etapele si procedurile necesare a fi urmate pentru ca Oradea sa devina SMART CITY, dar si sa asigure solutii pentru gestionarea clara a relatiei cu institutiile subordonate Primariei Oradea.

Obiective SMART ale strategiei integrate de informatizare a Municipiului Oradea sunt:

* Oradea, primul oras complet WiFi din România (dupa modelul Luxemburg)

* E-Services, ce scade utilizarea hârtiei si creste eficienta (s-au facut pasi importanti pentru plata taxelor, dar inca se mai poate eficientiza prin eliberare de AC-uri, avize prin e-mail, etc)

* Aderarea la o organizatie/alianta de tip smart city pentru schimb de informatii

* Cele mai bune servicii publice prin utilizarea de instalatii si echipamente IT (fluidizarea traficului, iluminat public inteligent, transport public inteligent, etc)

* Participare activa (e-participation). Imbunatatirea continua a softului, cautarea unor solutii pentru cresterea nivelul de participare pe baza datelor actuale  

* Orasul bazelor de date unice - Interconectarea cu bazele de date ale diferitelor structuri deconcentrate sau locale

* Oradea, cel mai sigur oras din România (continuarea investitiilor in reteaua de supraveghere si valorificare a informatiilor prin digitalizarea imaginilor)

"Elaborarea Strategiei integrate de informatizare a Municipiului Oradea 2015-2025 este un demers complex, de mare actualitate si totodata indispensabil pentru un viitor oras SMART. Suntem constienti ca un oras inteligent are nevoie in primul rând de o infrastructura informatica de baza, pe care sa se aseze apoi diverse tipuri de activitati si sisteme, precum: iluminatul public inteligent, managementul traficului si siguranta cetatenilor, parcari inteligente, managementul gunoiului, servicii de tip e-cetatean etc. Modul in care aceste componente de tip SMART City pot fi achizitionate, apoi integrate din punct de vedere tehnic, oportunitatile de finantare si scenariile de dezvoltare informatizata a institutiilor publice se vor regasi in documentul strategic ce il dorim elaborat", a spus city-managerul municipiului Oradea, dl. Eduard Florea.

Atasat gasiti caietul de sarcini pentru elaborarea strategiei de informatizare a Municipiului Oradea.

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: