Pregatiri pentru deschiderea Targului de Craciun

Luni, 05 Decembrie 2016

Pregatiri pentru deschiderea Targului de Craciun
Pregatirile pentru târgul de Craciun din Piata Unirii, care se va desfasura in perioada 30 noiembrie - 31 decembrie, sunt in toi.

In aceste zile a inceput amenajarea patinoarului, care va fi gata pâna in 30 noiembrie si a fost finalizata montarea caruselului pentru copii. Saptamâna trecuta a fost montat un brad ecologic inalt de 12 metri, iar firma Luxten continua sa lucreze la montarea iluminatului public din piata.

In acest sfârsit de saptamâna vor fi montate si cele 34 de casute de alimentatie publica si obiecte de Craciun, precum si partea de constructie a ieslei, casuta propriu-zisa, urmând ca luni, 28 noiembrie, sa fie aduse cele 13 statuete reprezentând personajele biblice ale ieslei care evoca Nasterea Mântuitorului. Aceste statuete vor fi reabilitate sub indrumarea profesorului Dumitru Paina de catre studentii de la Facultatea de Arte Vizuale, care se vor ocupa de restaurarea si vopsirea acestora. Ieslea va fi gata pâna in seara de marti, 29 noiembrie.

Tot cu ocazia sarbatorilor de iarna, vor fi aprinse pentru prima oara intr-o piata publica din Oradea cele patru lumânari de pe coronita de advent montata in cursul acestei zile in fata bisericii Sf. Ladislau. Coroana de Advent este unul dintre simbolurile crestine folosite pentru a aminti de venirea lui Mesia. Lumânarile simbolizeaza cele patru saptamâni ale Adventului si sunt aprinse treptat, in fiecare dintre duminicile dinaintea Craciunului. Prima aprindere va avea loc duminica, 27 noiembrie, de la ora 18, când lânga coronita vor cânta melodii religioase de Craciun sase coruri bisericesti din municipiu.

Târgul de Craciun se va deschide miercuri, 30 noiembrie, la ora 18, când se va aprinde iluminatul de Sarbatori, dupa care pe scena din Piata Unirii va avea loc un concert al Paulei Seling.

In luna decembrie, oradenii sunt asteptati in Piata Unirii si in Cetatea Oradea la Târgul de Craciun, cu diferite activitati si programe. Pe lânga activitatile traditionale, se va realiza si atelierul Mosului, Casuta lui Mos Craciun, iar pe scena amenajata in piata artistii vor oferi concerte in fiecare sfârsit de saptamâna. Vor sustine concerte Alexandra Usurelu (3 decembrie), Locomotiv GT din Ungaria (9 decembrie), Cristina Balan (10 decembrie) Florena, Calin Pop (16 decembrie), Proconsul (17 decembrie), Andra (18 decembrie), Concert de colinde cu Ioan Bocsa si Ansamblul Icoane (20 decembrie), Nicoleta Nuca (21 decembrie), Elena Gheorghe (22 decembrie), Ansamblul Artistic Crisana si Art Group (23 decembrie).

Târgul de Craciun, organizat de catre Primaria Oradea, prin Asociatia pentru Promovarea Turismului din Oradea si Regiune (APTOR) si de Serviciul de Management al Cetatii, va fi deschis in intervalul orar 14:00 - 20:00 (in zilele de luni pâna joi, inclusiv) si 12:00 - 21:00 (in zilele de vineri, sâmbata si duminica).


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: