Politistii locali actioneaza prompt in zona Pietei Unirii

Miercuri, 26 Octombrie 2016

Politistii locali actioneaza prompt in zona Pietei Unirii
Incepând cu luna ianuarie 2016, un echipaj mixt, format dintr-un  politist local si un agent de politie de la Politia Municipiului Oradea, supravegheaza zona Pietei Unirii.

Pe timpul efectuarii patrularii in zona, politistii locali urmaresc respectarea normelor privind circulatia pe drumurile publice, respectarea legislatiei referitoare la curatenie, comertul stradal, cât si sanctionarea persoanelor care apeleaza la mila publica.

Astfel, politistii locali au sanctionat contraventional 895 de conducatori auto pentru nerespectarea indicatoarelor rutiere "Oprirea Interzisa", "Stationarea Interzisa" si "Accesul Interzis". 417 conducatori auto au fost sanctionati contraventional având ca sanctiune principala avertisment, iar 478 au fost sanctionati contraventional cu amenzi in valoare de 110.705 lei. Concomitent au fost aplicate 327 note de constatare in valoare de 24.525 lei.

De asemenea, 3 conducatori auto care efectuau transport persoane in regim "taxi" au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare de 1.800 lei, pentru lipsa documentelor prevazute de lege.

Totodata, politistii locali au verificat daca proprietarii imobilelor, cât si a localurilor din zona, detin contract de salubritate si respecta normele de salubritate in jurul punctelor unde isi desfasoara activitatea. Politistii locali au aplicat 49 de sanctiuni contraventionale in valoare de 8.200 lei.

Politistii locali au aplicat 93 de sanctiuni contraventionale in valoare de 9.350 lei persoanelor care au tulburat ordinea si linistea publica sau persoanelor care au apelat in mod repetat la mila publica.

De asemenea, politistii locali au surprins 13 persoane care efectuau comert stradal, fara a detine acte necesare sau taxele pentru ocuparea domeniului public, aplicând amenzi in valoare de 2.690 lei.

Prin urmare, in zona Pietei Unirii, politistii locali au aplicat 1.053 sanctiuni contraventionale in valoare de 132.745 lei si 327 note de constatare in valoare de 24.525 lei.

Politia Locala Oradea reaminteste numarul de telefon la care cetatenii pot apela, pentru a semnala situatii din sfera noastra de competenta - 0259.969 - Dispecerat.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: