Pod intre cultura si distractie la Oradea. Cu bicicleta si pe jos, de la Aquapark la Cetate!

Miercuri, 15 August 2018

Primaria Oradea vrea sa construiasca un pod nou, care ar urma sa fie amplasat la jumatatea distantei dintre Podul Dacia si Podul Maresal Prezan, in zona Hotelului Hilton de pe malul drept al Crisului Repede. Conform municipalitatii, in etapa a II-a a acestui proiect  se prevede si prelungirea strazii Redutei in asa fel incat sa […]
The post Pod intre cultura si distractie la Oradea. Cu bicicleta si pe jos, de la Aquapark la Cetate! appeared first on Presa Oradea.
 Primaria Oradea vrea sa construiasca un pod nou, care ar urma sa fie amplasat la jumatatea distantei dintre Podul Dacia si Podul Maresal Prezan, in zona Hotelului Hilton de pe malul drept al Crisului Repede.
Conform municipalitatii, in etapa a II-a a acestui proiect  se prevede si prelungirea strazii Redutei in asa fel incat sa se realizeze un circuit pietonal si de biciclete, care sa plece din zona verde situta in Parcul Bratianu, zona Aquapark si zona hoteliera, care apoi sa intre in Cetatea Oradea prin poarta din spate care astazi este mai putin folosita, zona in care municipalitatea doreste realizarea unei parcari pentru autobuze,

iar apoi traseul sa se indrepte spre Catedrala si spre Parcul 1 Decembrie, de unde se va ajunge foarte usor in orice punct  din zona centrala a orasului.
,,Estimam ca studiul de fezabilitate aflat momentan in lucru va fi finalizat in a doua jumatate a lunii septembrie, iar daca vor fi obtinute toate avizele necesare pentru acest proiect,

ar urma ca la ultima sedinta ordinara din luna septembrie sa fie aprobati indicatorii tehnico-economici, dupa care proiectul sa fie depus pentru finantare pe fonduri europene pe Axa de Mobilitate Urbana"
a precizat primarul Ilie Bolojan.
Ichim Vasilica
The post Pod intre cultura si distractie la Oradea. Cu bicicleta si pe jos, de la Aquapark la Cetate! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: