Paranoia e mare in Ungaria. In spatele Comisiei Europene s-ar afla... George Soros!

Duminica 19 Noiembrie 2017

Eforturile unor factiuni din Parlamentul European de a discredita si submina Ungaria sunt in desfasurare la Bruxelles, a declarat joi, 9 moiembrie 2017, János Lázár, seful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban. Lázár le-a cerut europarlamentarilor sa respecte Ungaria si sa nu insulte cetatenii ungari, lasand de inteles ca recentele critici aduse autoritatilor de […]
The post Paranoia e mare in Ungaria. In spatele Comisiei Europene s-ar afla… George Soros! appeared first on Presa Oradea.
 Eforturile unor factiuni din Parlamentul European de a discredita si submina Ungaria sunt in desfasurare la Bruxelles, a declarat joi, 9 moiembrie 2017, János Lázár, seful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban.
Lázár le-a cerut europarlamentarilor sa respecte Ungaria si sa nu insulte cetatenii ungari, lasand de inteles ca recentele critici aduse autoritatilor de la Budapesta reflecta influenta supradimensionata a miliardarului american George Soros.
Raspunzand la o intrebare cu privire la posibilitatea ca UE sa interzica organizarea consultarii nationale cu privire la asa-numitul plan Soros privind imigrantii, Lázár a spus ca nu crede in reusita acestei initiative, intrucat este vorba despre o chestiune de competenta nationala.

,,Sunt surprins de faptul ca politicienii care pretind ca sunt liberali europeni protesteaza impotriva unei institutii democratice. Eurodeputatii de stanga si cei liberali continua sa se joace cu Ungaria si Polonia, iar in cazul Ungariei subiectul recurent a fost gardul de la frontiera.



Suntem gata pentru o dezbatere inca o data. Guvernul respecta decizia unor mari tari vest-europene de a deveni tari de imigranti, dar nu accepta eforturile lor de a forta schimbarea in tarile din Europa Centrala care nu sunt inca tari de imigranti"

a spus János Lázár.
Chiar daca statele membre UE continua sa afirme ca distributia imigrantilor si cotele obligatorii sunt doar ,,idei", in realitate s-au facut pasi pentru a le pune in aplicare ,,pe ascuns", fiind negociata aducerea imigrantilor din afara UE si relocarea acestora, a mai precizat seful de cabinet al premierului Ungariei.
János Lázár a mai anuntat ca, la cererea lui Viktor Orban, serviciile de informatii au finalizat o evaluare privind activitatile lui George Soros la Berlin si Bruxelles si masura in care miliardarul american a reusit sa influenteze opinia la adresa Ungariei.

,,Raportul concluzioneaza ca organizatiile lui Soros au avut o influenta puternica asupra a ceea ce a spus si facut Comisia Europeana in legatura cu o disputa cu Ungaria cu privire la fonduri norvegiene.
Organizatiile Soros au capacitatea de a influenta procesul de luare a deciziilor in cadrul Comisiei Europene, ceea ce inseamna ca acestia isi pot introduce declaratiile in rapoartele europene in legatura cu Ungaria. Mai mult, fosti angajati ai organizatiilor Soros pot obtine locuri de munca in aceste organisme europene"

a spus politicianul.

János Lázár este reprezentant al partidului FIDESZ (conservator, si nationalist in problemele cu intergrarea europeana) si este cunoscut pentru afirmatia din 2008 pe vrema cand era primar, cand a spus ca oamenii care nu au nimic (sunt saraci) nu valoreaza nimic. In 2014 pe un site maghiar de stiri a aparut o informasie conform careia Lázár ar avea de dat inapoi statului o suma foarte mare de bani pentru calatorii facute ilegal din bugetul guvernului. La mai putin de o luna de la aparitia stirii, sub presiunea lui János Lázár, jurnalistul a fost concediat.
Mai este cunoscut si pentru discursul radical, pe 5 iunie 2017, cu ocazia Zilei Coeziunii Nationale, marcata in aceeasi zi cu comemorarea semnarii Tratatului de la Trianon in 1920, care a consfintit noile frontiere ale statului ungar in urma Primului Razboi Mondial, declarand:

,,Natiunea ungara ar trebui sa primeasca cel putin reparatii morale, daca nu materiale, pentru cea mai mare nedreptate din istoria lumii".

The post Paranoia e mare in Ungaria. In spatele Comisiei Europene s-ar afla… George Soros! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: