Orchestra Nationala de Tineret a Moldovei invita: Open-Air la Cetatea Oradea

Joi, 30 Iulie 2015

Orchestra Nationala de Tineret a Moldovei invita: Open-Air la Cetatea Oradea
Orchestra Nationala de Tineret a Republicii Moldova invita locuitorii orasului Oradea la un exceptional concert open-air. In data de 30 iulie 2015, la ora 19:00, 71 de tineri muzicieni vor urca pe scena amplasata la Cetatea Oradea. Accesul publicului este gratuit la concert.

Instrumentistii vin in România cu un program exceptional de muzica simfonica. Dirijati de bagheta distinsului Gabriel Bebeselea, asistat de Vlad Eniu, artistii vor interpreta urmatoarele opere:

1. "Dansurile din Galanta", Zoltán Kodály2. "Dansurile Românesti", Béla Bartók3. "Concert pentru vioara", Jean Sibelius4. "Simfonia nr. 5", Piotr CeikovskiSolist in concert este violonistul Dan Iulian Drutac, student la Guildhall Music School and Dramaâ.„Acest concert este o continuare fireasca a programului de vara 2015 CYO. Dupa 2 recitaluri de viola, un grandios Open-Air si un extraordinar concert la Sala cu Orga, sutinute la Chisinau, Orchestra Nationala de Tineret a Republicii Moldova vine sa se prezinte astfel si publicului român. Acest concert, pregatit minutios de catre toti cei implicati este o mare responsabilitate , dar si o realizare a tinerilor artisti, care au muncit ore-n sir, dirijati de Gabriel Bebeselea. Speram sa cucerim publicul din Oradea ", declara Andriano Marian, dirijorul si coordonatorul Chisinau Youth Orchestra.Concertul din Oradea face parte din programul de vara al Chisinau Youth Orchestra, desfasurat in acest an sub sloganul „Urmeaza Pasiunea". Tinerii instrumentisti participanti in proiect, studiaza in unele dintre cele mai importante centre educationale din Europa, dar vin in vacanta acasa, pentru a sustine o serie de concerte unice. Programul a pornit cu un inedit flashmob, desfasurat in troleibuzele Chisinaului, dupa care au urmat concertele "Voila Viola" si "Voila Viola Classic", Open Air in scuarul Catedralei din Chisinau, dar si lansarea Orchestrei Nationale de Tineret a Republicii Moldova, in cadrul concertului sustinut la Sala cu Orga, organizate in perioada 17 iulie - 28 august.Din România, Orchestra Nationala de Tineret calatoreste spre orasul Kassel, Germania, pentru a evolua in cadrul festivaluluiProgramul de vara Chisinau Youth Orchestra este organizat de Asociatia Muzical-Corala din Moldova. Compania Moldcell sustine intregul program, in calitate de Partener General.Partener principal: Ministerul Tineretului si Sportului al Republicii Moldova. Alti parteneri: Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" Chisinau, Gas Natural Fenosa, Ministerul Culturii al Republicii Moldova.Mai multe informatii si fotografii gasiti pe pagina de facebook Chisinau Youth Orchestra, dar si pe www.cyo.md.

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: