Noile taxe de parcare, valabile de la 1 martie 2017

Luni, 27 Februarie 2017

Noile taxe de parcare, valabile de la 1 martie 2017
Primaria Oradea aduce la cunostinta locuitorilor noul nivel al taxelor de parcare, valabil de la 1 martie 2017 pe raza municipiului Oradea, atât in ceea ce priveste parcarile publice cu plata, cât si parcarile supraetajate, dar si tarifele pentru ridicare stabilite pentru acest an.

Cresterile care apar la unele tarife au fost adoptate prin HCL nr. 69 din februarie 2017, privind modificarea HCL nr. 883/2016 privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2017. Astfel, tariful pentru ora de parcare la parcarile cu durata limitata creste de la 2 lei la 2,6 lei pe toata raza municipiului, inclusiv la noua parcare D+P de la Piata Rogerius, exceptie facând parcarea supraetajata din spatele Palatului de Justitie. In ceea ce priveste parcarea din curtea Primariei Oradea, unde stationarea e gratuita in limita a 30 de minute, tariful pentru doua ore creste de la 6 la 8 lei, iar peste acest interval creste de la 20 la 25 lei. Precizam ca pretul abonamentelor ramâne cel stabilit anterior pentru anul 2017.

In cazul platii taxei de parcare prin SMS, tarifele au fost stabilite tinându-se cont de exigentele specifice ale operatorilor de telefonie mobila. Noile tarife sunt: pentru 30 de minute 0,42 euro, pentru o ora 0,83 euro, iar pentru doua ore 1,67 euro.

"La solicitarile operatorilor de telefonie mobila s-a facut o ajustare a tarifelor de parcare, datorita faptului ca acesti operatori folosesc un sistem de tarifare multiplu de 5 euro centi. Astfel se explica o crestere de cca 1% la unele tarife de parcare achitate prin SMS", a explicat directorul Directiei Patrimoniu, Lucian Popa.

Cei interesati de noile tarife pot vizualiza cele trei fisiere din atasament.

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: