Laser care rezolva, in 30 de minute, incontinenta urinara sau prolapsul genital, la o clinica particulara din Oradea!

Sambata, 31 Ianuarie 2015

Oradea este al treilea oras din Romania care dispune de o tehnica revolutionara de tratare a incontinentei urinare sau a prolapsului genital. Este vorba despre un aparat cu laser de ultima generatie capabil sa stimuleze o anumita zona a organismului sa multiplice fibrele de colagen ducand la rezolvarea unor probleme cu care foarte multe femei […]
The post Laser care rezolva, in 30 de minute, incontinenta urinara sau prolapsul genital, la o clinica particulara din Oradea! appeared first on Presa Oradea.
 Oradea este al treilea oras din Romania care dispune de o tehnica revolutionara de tratare a incontinentei urinare sau a prolapsului genital. Este vorba despre un aparat cu laser de ultima generatie capabil sa stimuleze o anumita zona a organismului sa multiplice fibrele de colagen ducand la rezolvarea unor probleme cu care foarte multe femei se confrunta dupa nastere.
De la jumatatea lunii decembrie a anului trecut, Clinica de Imbunatatire a Calitatii Vietii, cunoscuta drept Clinica Doja 49, detine un aparat de ultima generatie, capabil sa faca minuni pentru o parte insemnata a femeilor care au adus pe lume unul sau mai multi copii.

,,Una din problemele majore in ginecologie este incontinenta urinara de efort si prolapsul genital. La un procent mare de femei, dupa nasterea naturala mai ales, se produc mici traumatisme ale structurilor anatomice pelvine care, in timp, se relaxeaza, isi pierd tonusul, ducand la prolaps genital si apoi la incontinenta urinara de efort. Pentru o femeie, sa scape urina involuntar este un lucru extrem de jenant cu repercusiuni mari in viata ei intima si sociala. In decursul timpului s-au cautat foarte multe tehnici chirurgicale de corectie a acestor probleme.



Cele mai importante sunt plastiile perineale, facute de medicii ginecologi, care folosesc ,,materialul clientului", tesuturile sunt taiate, scurtate, suturate, suspendate la diverse structuri anatomice, incat sa refaca situatia originala, si corectiile facute de urologi sau uro-ginecologi care folosesc materiale sintetice, bandelete care sustin vezica si peretii vaginali. Ambele metode necesita spitalizare, anestezie, interventie chirurgicala sangeranda, cu toate riscurile inerente, protezare cu sonda vezicala (ea, in sine, este un risc, asa-numita ,,patologie de sonda" care duce uneori la infectie urinara), cicatrici sensibile, dureroase, si un procent din aceste tehnici dau recidive, trebuie intervenit din nou.



Altele, cum sunt bandeletele, interzise deja in Scotia si Marea Britanie, dau uneori complicatii grave, asa-numita eroziune de bandeleta. Exista un paradox in toata aceasta situatie, incontinenta urinara si prolapsul genital nu sunt boli mortale, sunt invalidante, ingrozitoare din toate puntele de vedere, dar nu se moare din ele. Operatia in sine insa, poate duce la complicatii mortale pentru ca toate tipurile de interventii au un procent de mortalitate. Se opereaza o boala care nu este mortala dar poti muri de operatie"

sustine Petru Chitulea, medic primar obstetrica si ginegologie.
Fara spitalizare, fara medicamente!
De la sfarsitul anului trecut, Oradea este pe lista oraselor care dispun de un aparat cu laser capabil sa rezolve aceste probleme fara a fi nevoie de interventie chirurgicala.


,,Revolutia o reprezinta aparitia tehnicii cu laserterapie in care se bombardeaza peretele vaginal, sub ligamentele care tin vezica, la o adancime de 100 de microni. Stratul de colagen se incalzeste, producandu-se o ratatinare a fibrelor colagene, astfel ca, un vagin cazut, imediat dupa aceasta operatie, se indreapta, devine mai elastic, se strange. In timp, aceasta terapie cu laser duce la neocolageneza, fibrele de colagen se multiplica, isi cresc dimensiunea, se ingroasa si, practic, structura devine o proteza autologa, din ,,materialul clientului", care ingroasa, intareste vaginul si ofera suport vezicii. Aceasta procedura nu este minim invaziva ci non-invaziva.
Nu necesita spitalizare, se face in ambulator. Pacienta vine, face o serie de analize inainte, dupa care se practica tratamentul cu acest laser. Nu necesita anestezie, concediu medical, medicamente costisitoare, tratamente hormonale, interventie chirurgicala, nu doare, dureaza intre 20 si 30 de minute, dupa care pleaca acasa, isi reia activitatea. In general viata, inclusiv viata sexuala, poate fi reluata la o saptamana dupa aceasta procedura.



Da efecte de durata. Prin aceasta neocolageneza, practic, stimulam tesutul sa produca fibre colagene care sa intareasca si sa sustina toata vezica. Este de fapt o revolutie in patologia vaginala care, cred eu, este viitorul"

mai explica dr. Chitulea.
Interventii dermatologice, din martie!
Aparatul poate fi folosit cu succes si in ORL si in tratamentele faciale. Ridurile, spre exemplu, sunt rezolvate prin umplerea lor din interior, cu colagen, prin creste tesutului din zona respectiva.
Este primul aparat de acest fel din Oradea, iar in Romania, mai sunt doua, unul la Bucuresti si unul la Timisoara. Saptamana trecuta au fost deja patru cazuri.

,,A fost o proceduri simpla, fara probleme, nu a durut. Nu se pune problema sa iti iei concediu medical. Am venit, a durat cam 30 de minute si apoi am plecat. Fara perioada de recuperare. O recomand celor care au aceste probleme. Semne clare si rapide de imbunatatire a situatiei se simt imediat"

sustinea joi, 29 ianuarie 2015, una dintre paciente.

Deocamdata, la clinica se pot face doar interventii ginecologice dar din luna martie, dupa ce se va intoarce medicul dermatolog de la un training specializat, se vor putea face si interventii dermatologice.
Aparatul, impreuna cu dotarile auxiliare, a costat in jur de 60.000 de euro si a fost achizitionat de la firma Fotona. Pretul unei astfel de interventii variaza intre 200 si 600 de euro, in functie de numarul de sedinte care sunt necesare, si include si analizele preliminare. Un pret mai mic decat metodele clasice, care costa peste 1.000 de euro, si mai ieftin ca in alte tari unde vorbim de 1.500-2.000 de euro.
Ichim Vasilica
The post Laser care rezolva, in 30 de minute, incontinenta urinara sau prolapsul genital, la o clinica particulara din Oradea! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: