INSTRUIREA ASISTENTILOR PERSONALI

Luni, 24 Octombrie 2016

INSTRUIREA ASISTENTILOR PERSONALI
Administratia Sociala Comunitara Oradea, conform prevederilor legale, organizeaza o data la doi ani, gratuit, instruirea asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav, tematica acesteia fiind stabilita prin Ordinul nr. 319/2007 emis de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse - Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap.  

In prezent, in cadrul institutiei sunt angajati in baza contractelor individuale de munca un numar de 240 de asistenti personali ai persoanelor cu handicap  grav. Acestia sunt instiintati printr-o invitatie scrisa cu privire la data si locul organizarii instruirii care urmeaza sa fie organizata si li se aduce la cunostinta obligativitatea participarii acestora, clauza prevazuta si in  contractele individuale de munca.

Unele dintre cele mai importante obiective ale acestor intâlniri sunt dezvoltarea competentei de a realiza corect ingrijirile primare, consolidarea competentei asistentului personal privind asistarea persoanei cu handicap grav in alimentatie si hranire, dezvoltarea competentei asistentului personal de a antrena si asista persoana cu handicap grav intr-o varietate de activitati necesare dezvoltarii personalitatii acesteia, recuperarii, integrarii in comunitate, petrecerii timpului liber in acord cu particularitatile si preferintele ei.

Temele abordate la aceste instruiri sunt: adaptarea mediului la nevoile bolnavului, asistarea activitatii si participarii persoanei cu handicap grav in familie si comunitate, asigurarea alimentatiei si hranirii adecvate persoanei cu handicap, supravegherea starii de sanatate a bolnavului, asistarea integrarii scolare si a educatiei permanente a acestuia.

 

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: