Inapoi in anii copilariei, cu Marcel Iures. Filmul ,,Octav" poate fi urmarit deja, in Oradea!

Duminica 22 Octombrie 2017

Pana pe 19 octombrie oradenii pot viziona la Cinema Palace (vineri - marti de la ora 17:00) un nou film romanesc de exceptie, ,,Octav". Regizat de Serge Ioan Celebidachi, filmul ii are in rolurile principale pe Marcel Iures si Victor Rebengiuc. Pelicula spune povestea lui Octav (Marcel Iures), un barbat in varsta, care se reintoarce […]
The post Inapoi in anii copilariei, cu Marcel Iures. Filmul ,,Octav" poate fi urmarit deja, in Oradea! appeared first on Presa Oradea.
 Pana pe 19 octombrie oradenii pot viziona la Cinema Palace (vineri - marti de la ora 17:00) un nou film romanesc de exceptie, ,,Octav". Regizat de Serge Ioan Celebidachi, filmul ii are in rolurile principale pe Marcel Iures si Victor Rebengiuc.
Pelicula spune povestea lui Octav (Marcel Iures), un barbat in varsta, care se reintoarce la conacul copilariei sale aflat undeva in zona rurala a Romaniei, cu dorinta de a-l vinde. Ajuns aici, dupa o absenta de zeci de ani, o fetita ce-i pare cunoscuta il poarta intr-o calatorie minunata in timp, inapoi la anii copilariei sale pentru a-l ajuta sa-si redescopere bucuria de a trai.

Directorul de imagine al filmului este Blasco Giurato, cel care a semnat imaginea si pentru ,,Cinema Paradiso", castigator al Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain. Blasco Giurato are o experienta bogata cu un portofoliu cinematografic de peste 100 de productii.
Coloana sonora ii apartine renumitului compozitor roman, Vladimir Cosma care a semnat muzica a peste 400 de partituri pentru productii cinematografice si seriale TV.

Vladimir Cosma este unul dintre cei mai cunoscuti compozitori din Franta si este recompensat cu peste 20 de distinctii internationale.
Filmul ,,Octav" a fost selectionat in cadrul prestigiosului Festival International de Film de la Montreal 2017, la sectiunea Focus on World Cinema, un festival de traditie pentru cinematografia mondiala aflat la cea de-a 41 editie.

Lung-metrajul este o coproductie Romania -- Marea Britanie, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, iar producator este Adela Vrinceanu Celebidachi. Filmul este clasificat cu AG (Audienta Generala).
Ichim Vasilica
The post Inapoi in anii copilariei, cu Marcel Iures. Filmul ,,Octav" poate fi urmarit deja, in Oradea! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: