In iulie incep lucrarile la drumul de legatura dintre Calea Aradului si strada Ogorului

Joi, 04 Iunie 2020

In iulie incep lucrarile la drumul de legatura dintre Calea Aradului si strada Ogorului
Miercuri, 3 iunie, Adrian Foghis, directorul Zonei Metropolitane Oradea a semnat cu firma PORR contractul de executie a drumului care va lega Calea Aradului de soseaua de centura, in dreptul Pietei 100.

Obiectivul de investitie va fi utilizat de o parte din traficul de pe ruta DN 79  -  Centura Municipiului Oradea. Se va crea o ruta suplimentara mai scurta pentru cei care doresc sa se deplaseze dinspre Arad pe strada Ogorului (centura Municipiului Oradea) spre Cluj-Napoca, dar si un acces suplimentar catre/dinspre Piata 100 si Parcul Industrial Oradea.

Noul drum va avea o lungime de 860 de metri si va fi o legatura buna intre centura si Calea Aradului, ducând la decongestionarea traficului din intersectia DN79 cu strada Ogorului (centura Oradea).

Valoarea contractata a lucrarilor este de 3.963.471,80 lei plus TVA. Durata de realizare a investitiei este de 6 luni.

Legat de aceasta investitie, primarul Ilie Bolojan a declarat: „Am semnat vineri la Bucuresti contractul de preluare a portiunii de drum din spatele complexului ERA Shopping de la reprezentantii companiei OMILOS, proprietarii acestuia. Portiunea de 320 de metri face parte din drumul ce va face legatura dintre giratia de la coltul cartierului Europa (unde se construieste pasajul suprateran de 4 benzi pe centura) si Calea Aradului. Multumesc reprezentantilor companiei pentru dreptul de superficie pe care ni l-a dat si care ne permite sa incepem proiectul. Ne cerem scuze oradenilor si celor aflati in tranzit pe centura pentru deranjul si blocajele generate de lucrarile la aceste proiecte. Anul viitor insa, circulatia si accesul in zona Centurii - Piata 100 se va face fluent si in siguranta."

Viitorul drum porneste de la intersectia cu Calea Aradului, si se suprapune cu strada existenta pâna la km 0+323, apoi intersecteaza culoarul aerian, traversându-l pâna la km 0+448. In continuare traseul are un profil mixt si se suprapune partial cu Piata 100, urmarind taluzul de la limita de proprietate cu Aeroportul International Oradea, pâna la km 0+715, de unde se suprapune cu zona amenajata adiacenta Pietei 100 (parcare, drum de deservire). La sfârsitul traseului, km 0+860, se intersecteaza cu sensul giratoriu de pe Strada Ogorului. La racordarea cu situatia existenta s-au avut in vedere cele doua proiecte complementare in curs de implementare, respectiv Drum Colector si Pasaj Piata 100.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: