A fost semnat contractul de finantare pentru proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare - Etapa a II-a

Joi, 20 Aprilie 2017

A fost semnat contractul de finantare pentru proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare  - Etapa a II-a
Azi, 11 aprilie 2017, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management, si Primaria Municipiului Oradea, in calitate de beneficiar, au semnat contractul de finantare pentru proiectul "Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice - Etapa a II-a".

Cofinantarea este realizata din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 - 2020, Axa Prioritara 7 - Cresterea eficientei energetice la nivelul sistemului centralizat de termoficare in orasele selectate, obiectivul specific 7.1 - Cresterea eficientei energetice in sistemele centralizate de transport si distributie a energiei termice in orasele selectate.

Proiectul "Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009 - 2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetic Etapa a II-a" este in valoare de 118.835.009,31 lei din care: 85% reprezinta fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13% de la bugetul de stat si 2% de la bugetul local.

Implementarea proiectului vizeaza dezvoltarea sistemului centralizat de transport si distributie a energiei termice in municipiul Oradea si cuprinde reabilitarea integrala a 20,28 km din reteaua magistrala pentru transportul energiei termice, in vederea asigurarii viabilitatii acestui sistem pe termen lung si reducerea pierderilor de energie termica.

,,Am semnat azi, la Bucuresti, contractul de finantare din fonduri europene pentru continuarea reabilitarii magistralelor de termoficare din Oradea, in vederea reducerii pierderilor din retelele de transport, in asa fel incât sa avem un sistem de incalzire eficient si sustenabil pentru oradeni. Valoarea acestei a doua etape a proiectului de reabilitare a termoficarii este de peste 20 milioane de euro, fiind primul proiect de investitii semnat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020. Lucrarile au inceput in avans de anul trecut, fiind executate pe cheltuiala fimelor care au câstigat licitatia. Acestea vor reincepe lucrarile imediat dupa Pasti, in asa fel incât sa se poata lucra la maximum in perioada de vara. Pregatirea contractelor a inceput anul trecut. Le multumesc colegilor din PMO si de la Termoficare care s-au implicat in acest proiect, precum si partenerilor nostri, firmelor de consultanta si, nu in ultimul rând, reprezentantilor Autoritatii de Management a POIM din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, precum si tuturor celor care ne-au sprijinit pe toata durata perioadei de pregatire a aplicatiei de finantare si a documentelor aferente acestui proiect", a spus primarul Ilie Bolojan la semnarea contractului.

In atasament gasiti comunicatul de presa.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: