Fii erou si doneaza sange

Luni, 20 Noiembrie 2017

Proiectul national ,,Doneaza sange! Fii erou!" se afla la cea de a patra editie si va avea loc si la Oradea Voluntarii din cadrul Asociatiei Studentilor Medicinisti din Oradea (ASMO) organizeaza in perioda 20-24 noiembrie 2017, cea de-a 4-a editie a proiectului national ,,Doneaza sange! Fii erou!", campania desfasurandu-se si in alte 9 centre universitare […]
Post-ul Fii erou si doneaza sange apare prima data in Stiri Oradea.
 Proiectul national ,,Doneaza sange! Fii erou!" se afla la cea de a patra editie si va avea loc si la Oradea
Voluntarii din cadrul Asociatiei Studentilor Medicinisti din Oradea (ASMO) organizeaza in perioda 20-24 noiembrie 2017, cea de-a 4-a editie a proiectului national ,,Doneaza sange! Fii erou!", campania desfasurandu-se si in alte 9 centre universitare din tara, Bucuresti, Cluj, Iasi, Craiova, Brasov, Sibiu, Constanta, Timisoara si Targu-Mures.
,,Proiectul ,,Doneaza sange! Fii erou!"  isi propune sa promoveze spiritul civic al comunitatii noastre, a adevaratelor valori, prin organizarea unor activitati de suflet. Acest proiect urmareste depasirea crizei de sange cu care se confrunta spitalele din Romania, prin organizarea unei campanii de donare de sange desfasurata pe parcursul celor 5 zile la nivel national" au declarat organizatorii.
Totodata, ,,prin desfasurarea aceastei campanii la nivel local, se urmareste informarea si sensibilizarea comunitatii cu privire la importanta actulul donarii, la efectele grave ce pot rezulta in urma lipsei de sange si totodata se doreste  mobilizarea a cat mai multi locuitori ai orasului sa vina sa doneze sange, atat pe timpul desfasurarii campaniei, cat si in afara acestuia" a mai adaugat coordonatorul proiectului, Bianca Dinica
Voluntarii au tinut sa aminteasca de faptul ca au nevoie de sustinerea tuturor pentru a atinge succesul acestui proiect.
,,Scopul nostru este de a mobiliza comunitatea intr-un numar cat mai mare in atingerea obiectivelor propuse, si anume: de a modela comunitatea, de a promova valorile sociale prin sustinerea si salvarea vietilor omenesti" a declarat coordonatorul, Bianca Dinica.
Ca urmare a donarii, cei care savarsesc acest act de umanitate, mai au si o serie de avantaje, si anume o zi libera, 7 tichete valorice venite ca o recompensa biologica, reducere de 50% pe mijloacele de transport in comun pentru 30 de zile, analize gratuite, monitorizarea starii de sanatate dar si regenerarea sangelui, fapt ce induce o stare de bine atat fizic cat si mental.
Donatorii sunt asteptati in perioada 20-24 noiembrie 2017 intre orele 7:30-11:30 la Centrul de Transfuzie Sanguina din Oradea, strada Louis Pasteur, nr.30
In cadrul acestui proiect s-au alaturat si Societatea studenteasca de chirurgie din Romania, filiala Oradea (SSCR) si Uniunea Studentilor din Oradea (USO) reprezentata de: Asociatia studentilor economisti din Oradea (ASEO), Asociatia studentilor ingineri din Oradea (ASIO), Asociatia studentilor stomatologi din Oradea (ASSO), Asociatia studentilor farmacisti din Oradea (ASFO), Alumni Universitatea din Oradea - AUO, Association of International Medical  Students Oradea (AISMO), Asociatia studentilor si elevilor basarabeni (ASEB) si Studentii senatori.
Post-ul Fii erou si doneaza sange apare prima data in Stiri Oradea.



Sursa:     Citeste mai departe »

Comentarii: