Evenimentul "Muzeele oradene impreuna" revine sambata cu o noua editie

Vineri, 19 Mai 2017

Evenimentul
Obiectivele turistice din Oradea Turnul Primariei Oradea, Casa Darvas - La Roche si Sinagoga Sion, administrate de Fundatia de Protejare a Monumentelor Istorice din judetul Bihor, isi deschid portile in aceeasi noapte, alaturi de alte câteva mii de muzee si institutii culturale din intreaga Europa, pentru o sarbatoare a colectiilor si a creativitatii.

Evenimentul „Muzeele oradene impreuna", organizat in cadrul editiei a 13-a in Noaptea Muzeelor, revine cu o noua editie, sâmbata 20 mai 2017, intre orele 19:00 si 2:00, cu urmatoarele activitati adresate publicului larg la obiectivele turistice:

TURNUL PRIMARIEI ORADEA gazduieste o expozitie alcatuita dintr-o selectie de 25 fotografii, intitulata „Reflectii din suflet", realizate de artistul fotograf din Republica Moldova Toma Andrei.

-  La SINAGOGA SION este deschisa expozitia „Evreii din România", in organizarea Asociatiei Euro Foto Art, fiind alcatuita dintr-o selectie de 40 fotografii din cadrul Salonului National „Evreii din România". Comunitatea Evreilor din România - Filiala Bihor se alatura evenimentului si va organiza incepand cu ora 22:00 prezentarea sarbatorilor evreiesti cu semnificatii si traditii culinare.      Publicul va avea parte si de o surpriza: in jurul orei 22:15 va incepe recitalul Formatiei Klezmer „Mazal Tov" din Cluj-Napoca.

-   CASA DARVAS - LA ROCHE, spectaculoasa datorita vitraliilor ce decoreaza atât fatadele cât si incaperile principale. Printre piesele unicat de mare valoare se numara fântâna decorata cu elemente geometrice din ceramica Zsolnay, mobilierul in stilul neo-rococo, cele doua masti de calorifer din arama stantata cu decupaje geometrice

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: