Seminar Yang Sheng - miscarea si sanatatea


Sambata, 21 Jan 2017, ora: 17:00
Oradea, str. Aluminei nr 88

Seminar Yang Sheng - miscarea si sanatatea
Acest seminar se adreseaza celor care vor sa afle despre recomandarile din medicina traditionala chineza, bazata pe filozofia taoista, asupra prezervarii si imbunatatirii sanatatii.

Pentru imbunatatirea sanatatii miscarea este extrem de importanta. Balamaua care nu se foloseste rugineste, la fel, multe articulatii ale corpului care nu sunt folosite sau doar foarte rar ,,ruginesc", astfel apare artroza si incepe un cerc vicios. Ne doare, nu ne miscam, ne doare mai tare, "rugineste" articulatia mai tare si suferim.

Daca din cauza lipsei de miscare apar aceste dureri articulare sau ne ingrasam, nu trebuie sa renuntam la miscare, din contra trebuie sa ne apucam serios de treaba.

Aceeasi situatie este la tinerii care din cauza vietii sedentare nu se misca suficient si pierd placerea activitatilor fizice, renuntand in mare masura la ele, pot reintra intr-un ciclu virtuos prin alegerea unei activitati adecvate starii lor, iar apoi dupa revenirea poftei de miscare calea este deschisa.

In cadrul acestui seminar veti afla despre conceptiile despre miscare, recomandari de tipuri de miscare pentru diferite cazuri, o scurta descriere a diverselor tipuri de miscare recomandate, de exemplu taiji, qigong, seturi de exercitii de gimnastica chineza pentru prezervare a sanatatii, exemple de seturi de exercitii recomandate in cazul diverselor afectiuni, pentru slabit si multe altele.

De asemenea veti primi recomandari pentru aplicarea in practica a celor prezentate.
Pentru a putea participa este nevoie de inregistrare prealabila la taijior@yahoo.ro sau telefon 0773-909125

Informatii actualizate pe chen-taichi.roPentru informatii suplimentare:
http://www.chen-taichi.ro