Open Source Trio - European Tour 2017


Joi, 30 Mar 2017, ora: 21:00 - Vineri, 31 Mar 2017
Oradea, Urban Place, Strada Tudor Vladimirescu nr. 75

Open Source Trio - European Tour 2017
Pretul unui bilet este de 25 Lei si include accesul la concert si degustarea de vin.

Rezervari la tel. 0770 133 583

------------------------------------------------------

Despre OPEN SOURCE TRIO:

Incepand cu anul 2010, OPEN SOURCE TRIO a fost in turneu prin toata Europa. S-ar putea spune despre ei ca modernizeaza felul standard in care un trio de jazz este conceput. Dupa cum sugereaza si numele, compozitiile formatiei combina numeroase stiluri muzicale precum jazz, muzica clasica, electronica - toate presarate cu un pic de muzica folclorica bulgara.

In prima parte a anului 2014, Open Source Trio a lansat albumul lor de debut, ,,Mirage", care a fost primit cu multa caldura si recenzii bune de catre critici si fani. Au fost invitati la emisiuni radio si TV din Europa, muzica lor devenind totodata muzica de fundal pentru documentarul ,,Moves and Shakers of Contemporary Art". In 2015, formatia a concertat la numeroase festivaluri din intreaga Europa, au cantat alaturi de ,,Pleven Philharmonic Orchestra" si au fost selectionati pentru ,,European Jazz Contest" din Rotterdam.

Cel de-al doilea album se numeste ,,Altitude". In multe privinte, titlul albumului reflecta experientele comune pe care membrii formatiei le-au impartasit in cadrul turneelor din ultimi ani. Tobosarul Juri Schewe explica: ,,Numele de Altitude vine de la inaltimile muntilor pe care i-am catarat si cutreriat atat de des impreuna. Am reusit sa atingem aceste inaltimi si in timpul concertelor noastre, in cele mai intense momente pe scena. Pe de-o parte te simti liber, nesigur si entuziasmat - ca si cum totul ar fi posibil, iar pe de alta parte simti ca esti ca timpul sta in loc si totul are sens in acel moment."

Membrii formatiei se cunosc inca din anul 2010, in timp ce pianistul Momchil Atansoff, tobosarul Juri Schewe si basistul Ray Janga erau studenti la Conservatorul din Rotterdam. Incepand cu anul 2016, Nikos Kalavrytinos este bassistul trupei. Cei trei sunt muzicieni virtuosi care fac parte dintr-o generatie noua de jazz pentru care experimentarea cu noi tehnici si sunete este foarte fireasca, naturala. Muzica celor de la Open Source Trio a fost interpretata ca fiind emotionanta, provocativa si complexa, totodata reusind sa creeze ecouri sentimentale in sufletele celor care ii asculta.

------------------------------------------------------

OPEN SOURCE TRIO Links:

https://www.facebook.com/opensourcetrio/
https://www.youtube.com/watch?v=W7WWZeXhkjk
https://www.youtube.com/watch?v=M1zq7eEf0LMPentru informatii suplimentare:
https://www.facebook.com/events/1242053655880809/