Din 11 decembrie, nesimtirea, tupeul si minciuna vor reveni in vietile noastre!

Luni, 24 Octombrie 2016

Linistea isi traieste ultimele zile. Hienele dau deja tarcoale si explica la principalele doua haznale tv si, sarjant, si la televiziunile mai serioase, cat de dezastruos a fost actualul guvern. Manevra incercata dupa Colectiv nu a reusit si se inceara acum recuperarea decalajului, cu vechile arme: nesimtire, tupeu, minciuni, manipulare. Romanii insa au inteles (uitati-va […]
The post Din 11 decembrie, nesimtirea, tupeul si minciuna vor reveni in vietile noastre! appeared first on Presa Oradea.
 Linistea isi traieste ultimele zile. Hienele dau deja tarcoale si explica la principalele doua haznale tv si, sarjant, si la televiziunile mai serioase, cat de dezastruos a fost actualul guvern. Manevra incercata dupa Colectiv nu a reusit si se inceara acum recuperarea decalajului, cu vechile arme: nesimtire, tupeu, minciuni, manipulare. Romanii insa au inteles (uitati-va la sondaje) ca greseala, oricat ar fi ea de mare, dublata de buna intentie, este preferabila hotiei.
Politicienii care au crezut ca vor creste brusc in ochii romanilor din cauza incompetentei tehnocratilor si ca poporul se va intoarce in genunchi la ei, s-au inselat. Au scazut si mai mult in ochii romanilor din momentul in care acestia au avut termen de comparatie.
Da, Guvernul Ciolos a fost plin de ministri ciudati si cu bube-n cap, de gafe si omisiuni, dar nu i se poate reprosa niciunuia dintre ministri ca a fost rau intentionat, ca nu a incercat sa schimbe ceva, sa imbunatateasca lucrurile. La asta s-a adaugat si fermitatea lui Ciolos care, ori de cate ori a fost cazul, a taiat in carne vie stiind ca nu se poate construi nimic trainic fara increderea celor pentru care guverneaza.

Rezultatul a fost punerea pe tapet, in fata romanilor, a doua imagini: oameni normali, modesti, care se straduiesc sa isi faca treaba acolo unde sunt pusi si care deseori gresesc sau gorile la costum care isi dau legi pentru propriile afaceri, isi angajeaza copiii pe la cabinetele parlamentare, se lupta sa parvina, se insulta reciproc, mint, manipuleaza si, dupa ce fura cu nerusinare, fac show-uri in fata DNA cu catusele pe mani.
Nu s-a mai iesit la televizor cu atacuri la persoana (Ciolos a raspuns in cateva randuri, atunci cand nesimtirea unor lideri politici a atins cote maxime) s-a vorbit despre proiecte, s-au facut calcule, s-au explicat cifre. Excludem din calcul televiziunea securistului si pe cea a lui Ghita unde, in aceasta perioada, s-a facut ce se stia mai bine: s-a mintit, manipulat, exagerat, inventat.

Cel putin in doua domenii, masurile pe care Guvernul Ciolos le-a luat au fost substantiale. In invatamant, a inceput starpirea imposturii academice (plagiatorii au fost in sfarsit dovediti), taierea cordonului ombilical care lega scolile de partide (prin concursurile pentru directori) iar in sanatate s-a incercat consolidarea relatiei dintre medic si pacient, s-au marit salariile, lucrurile au devenit mai transparente (e drept ca aici, cel mai bun ministru al Sanatatii a fost Tolontan si anchetele lui).
O alta masura importanta a fost taierea hartiilor inutile si scutirea oamenilor de a se plimba de la un ghiseu la altul pentru tot felul de cereri stupide.
De aceea, cand primul condamnat al tarii l-a chemat pe Ciolos in Parlament ,,sa dea socoteala" acesta a avut cifrele la el si a stiut cum sa transforme, ceea ce se dorea o ,,mustruluiala", intr-o victorie de imagine. A fost exact ca cearta dintre burtosul cu ceafa lata care vrea sa se impuna prin atac la persoana, violenta de limbaj, ton ridicat si rapiditatea cu care scuipa cuvintele si omul calculat care are argumente si cifre in sprijinul a ceea ce spune.

Rezultatul a fost ca au continuat sa apara tot mai multi oameni care sa intrebe: cum sa facem sa votam cu Ciolos? Premierul a lansat Platforma Romania 100, semnata in doar cateva zile de aproape 50.000 de oameni, cu 10 principii clare de guvernare care daca vor fi aplicate vor aduce schimbari majore in Romania. Daca vor fi aplicate.
Din pacate, din ce se vede cu ochiul liber, linistea este pe sfarsite. Haznalele TV incep sa vidanjeze mizerii in ,,'ailalti", cefele late umplu platourile tv latrand unele la altele, luciditatea se stinge ca un vis frumos. Si e pacat pentru ca pe mugurii astia de normalitate s-ar fi putut construi ceva cu adevarat trainic.
Ichim Vasilica
The post Din 11 decembrie, nesimtirea, tupeul si minciuna vor reveni in vietile noastre! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: