Cyclewalk - proiect de promovare a mijloacelor non-motorizate de deplasare urbana

Luni, 24 Aprilie 2017

Cyclewalk - proiect de promovare a mijloacelor non-motorizate de deplasare urbana
Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ZONA METROPOLITANA ORADEA, in calitate de Lider de Proiect, implementeaza, in cadrul programului INTERREG EUROPE, in perioada 1 ianuarie 2017 - 31 decembrie 2019, proiectul "Schimb de bune practici si experiente cu privire la colectarea, procesarea datelor si implicarea utilizatorilor in vederea imbunatatirii planificarii mersului cu bicicleta si pe jos, ca moduri de transport in zonele urbane si functionale" - acronim CYCLEWALK. Bugetul total al proiectului este de 1.643.677 euro, partea aferenta ZMO fiind de 242.100 euro, din care cofinantare din partea UE 205.708 euro.

Implementat in parteneriat cu alte autoritati locale, universitati si companii de transport  din Uniunea Europeana (Orasul Olbia - Italia, Regiunea Sardinia - Italia, Gruparea Europeana de Cooperare Teritoriala Gorizia-Nova Goriza Italia - Slovenia, Regiunea Burgenland - Austria, Compania de Transport din Vilnius - Lituania si Universitatea din Amsterdam prin Institutul de Ciclism Urban - Olanda), proiectul CYCLEWALK vizeaza promovarea mijloacelor non-motorizate de deplasare urbana (pietonal si cu bicicleta) prin cresterea competentelor factorilor de decizie, respectiv cresterea calitatii interventiilor si masurilor din domeniu, cu scopul de a amplifica popularitatea acestor forme de mobilitate activa.

In acest context, in perioada 05.04.2017-07.04.2017 a fost organizata, la Amsterdam, prima vizita de lucru din cadrul proiectului, cu participarea reprezentantilor tuturor partenerilor din proiect.  Din România, pe lânga reprezentantii ZMO, la vizita de studiu au participat si câte un reprezentant din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si din partea Universitatii  din Oradea, ca membri in cadrul grupului local de lucru constituit in cadrul proiectului.

Vizita de studiu a fost axata pe analiza de modele de bune practici in domeniul mobilitatii, in mod special pe aspecte legate de organizarea traficului, delimitarea pistelor ciclabile, implicarea comunitatii in dezvoltarea politicilor publice. In cadrul evenimentului au fost sustinute prezentari de catre experti ai municipalitatii si Universitatii din Amsterdam, precum si din partea unor organizatii locale de profil, participantii fiind implicati intr-o serie de activitati interactive de dezvoltare a competentelor de analiza si planificare.

Proiectul va continua in perioada urmatoare cu activitati de culegere de date relevante pentru planificarea masurilor de mobilitate urbana, precum si cu vizite de studiu la ceilalti parteneri implicati in proiect. Pentru informatii suplimentare legate de proiect, de activitatile si rezultatele acestuia, va puteti adresa personalului din cadrul Zonei Metropolitane Oradea la adresa de e-mail: zmo@oradea.ro . 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: