Consiliul Local a aprobat prelungirea termenului pana la care datornicii care isi achita obligatiile de plata beneficiaza de anularea majorarilor de intarziere

Vineri, 30 Octombrie 2020

Consiliul Local a aprobat prelungirea termenului pana la care datornicii care isi achita obligatiile de plata beneficiaza de anularea majorarilor de intarziere
In sedinta Consiliul Local de azi, 29 octombrie s-a aprobat amânarea pâna la data de 30 noiembrie a termenului aprobat prin HCL nr. 642/2020 pentru acordarea scutirilor de la palta majorarilor de intârziere aferente obligatiilor fiscale si nefiscale datorate bugetului local de catre persoanele fizice si juridice.

Primarul Florin Birta a prezentat in cadrul conferintei de presa de ieri situatia cererilor de scutiri de la palta majorarilor de intârziere: "Pâna acum au fost depuse 45 de cereri de catre persoanele juridice si 300 de cereri de catre personele fizice. Din cele 45 de cereri, pâna in acest moment au fost procesate 25, iar din cele 300 au fost procesate pâna acum 220. Scutirile pe care le-am acordat sunt de 250.000 lei la personele juridice si 230.000 lei la personele fizice. Pentru ca am observant un interes crescut pentru acest ajutor, am decis sa prelungim cu inca o luna aceasta perioada in care primim cereri de scutiri de majorari de intârziere".

Termenul stabilit anterior era 2 noiembrie 2020. Astfel, prin aceasta hotarâre persoanele fizice si juridice care au datorii la bugetul local au posibilitatea pâna la data de 30 noiembrie sa-si achite obligatiile fiscale principale restante (debitul anului curent si ramasitele din anii anteriori) pentru a beneficia de anularea majorarilor de intârziere.

In contextul actual, data fiind situatia provocata de criza virusului Sars-Cov 2, când o parte a societatilor comerciale si-au redus/inchis activitatea, persoanele fizice si-au pierdut locurile de munca, Consiliul Local al Municipiului Oradea a adoptat aceasta hotarâre privind scutirea de la plata majorarilor de intârziere aferente obligatiilor fiscale si nefiscale datorate bugetului local de catre persoanele juridice si persoanele fizice.

Pentru a beneficia de aceasta reducere, cetatenii au de parcurs urmatorii pasi:

Pasul 1. Obtineti informatii la zi privind obligatiile dvs. de plata datorate bugetului local:

- Consultati Ghiseul online - Primaria Oradea pe site-ul www.oradea.ro. Accesul pe platforma poate fi realizat fara autentificare, strict pe baza CNP/CUI;

- La ghiseele de casierie/impunere din cadrul Primariei Oradea orar luni-joi 8:00 - 18:00, vineri 8:00 - 15:00.

Pasul 2. Achitati pâna cel târziu in data de 30 noiembrie 2020 suma reprezentând obligatiile principale de plata (debit si/sau ramasita din anii anteriori), fara majorarile/penalitatile aferente.

Pasul 3. Completati si transmiteti pâna cel târziu la 30.11.2020 cererea de anulare a accesoriilor (majorari si/sau penalitati) - cererea o gasiti atasat, astfel:

- Transmiteti o fotocopie a cererii pe adresa de email primarie@oradea.ro , sau

- Depuneti cererea la ghiseele Primariei Oradea, sau

- Transmiteti cererea prin corespondenta pe adresa Primaria Oradea, Piata Unirii nr. 1.

In cazul firmelor, Cererea de anulare a accesoriilor trebuie insotita si de o Declaratie pe propria raspundere privind ajutoarele de stat de care au beneficiat in ultimii 3 ani.

Ulterior prelucrarii cererilor, solicitantii vor primi prin corespondenta (email/adresa) dovada scutirii majorarilor de intârziere sau respingerii solicitarii in cazul in care solicitantul nu este eligibil conform prevederilor legale.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: