Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru restaurarea Casei Darvas - La Roche

Marti, 30 August 2016

Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru restaurarea Casei Darvas - La Roche
In cadrul sedintei de Consiliu Local de azi, 30 august, consilierii locali au aprobat proiectul de hotarâre privind indicatorii tehnico-economici rezultati pentru restaurarea casei Darvas - La Roche, proiect care urmeaza sa fie finantat din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2014-2020.

Conform raportului de specialitate intocmit de catre administratia locala, restaurarea s-ar realiza prin proiectul denumit "Restaurarea Casei Darvas - La Roche in vederea valorificarii patrimoniului cultural Secession", care vine in intâmpinarea unor probleme identificate in urma evaluarilor si expertizelor facute legate in principal de nevoia de conservare si restaurare a patrimoniului cultural si istoric. Conform evaluarilor efectuate in ultimele 3 luni, cladirea Casei Darvas - La Roche se afla intr-o stare fizica si functionala care necesita interventii privind functiunile, finisajele si utilitatile.

 „Una din directiile necesare pentru crearea unui centru distinctiv european este si aceea de a avea in zona centrala puncte turistice si de atractie. Prin reabilitarea Casei Darvas, se pune in valoare un stil arhitectural specific orasului nostru, aceasta cladire urmând sa devina primul muzeu Art Nouveau din România", a spus primarul Ilie Bolojan.

Valoarea estimata a investitiei este de 10.546.602 lei cu TVA lei si presupune printre altele urmatoarele lucrari:

-        desfacerea tencuielilor interioare si exterioare afectate de igrasie si infiltratii

-        refacerea tencuielilor cu materiale silicatice

-        demontarea instalatiilor electrice si sanitare, reproiectarea si executarea acestor instalatii

-        reabilitarea structurii de rezistenta,

-        restaurarea fatadei,

-        reconditionarea tuturor elementelor decorative cu valoare istorica,

-        restaurarea, repararea, completarea si curatirea placilor de beton mozaicat ale fatadelor, completarea celor disparute,

-        restaurarea mozaicului din sticla colorata

-        restaurarea si repararea balustradelor si jardinierelor metalice

-        zugraveli

-        reabilitarea invelitorilor precum si restaurarea spatiilor si instalatiilor interioare

-        restaurarea pardoselilor de ceramica ornamentala

-        recompartimentarea subsolului, realizarea unui ascensor de persoane, realizarea sistemului de iluminat interior etc.

Durata de realizare a proiectului este de 24 de luni, urmând ca finantarea lui sa se realizeze prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 5, Prioritatea de investitii 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: