Conferinta, cu specialisti de top, despre nationalismul maghiar!

Luni, 20 Noiembrie 2017

Hotel Hilton din Oradea va fi vineri, 24 noiembrie, gazda conferintei ,,De la superioritatea nationala la protectia rasiala: Ungaria, 1900-1920" sustinuta de Marius Turda si Varga Attila. Se va analiza modul in care a evoluat, de-a lungul timpului, nationalismul maghiar, de la faza sa culturala pana la cea etnica generand ideea de superioritate nationala. Aceasta […]
The post Conferinta, cu specialisti de top, despre nationalismul maghiar! appeared first on Presa Oradea.
 Hotel Hilton din Oradea va fi vineri, 24 noiembrie, gazda conferintei ,,De la superioritatea nationala la protectia rasiala: Ungaria, 1900-1920" sustinuta de Marius Turda si Varga Attila. Se va analiza modul in care a evoluat, de-a lungul timpului, nationalismul maghiar, de la faza sa culturala pana la cea etnica generand ideea de superioritate nationala.
Aceasta idee este resposabila pentru radicalizarea relatiei dintre maghiari si restul nationalitatilor din Imperiul Austro - Ungar si a condus, in final, la decaderea dublei monarhii.
Marius Turda este profesor la School of History, Philosophy and Culture la Oxford Brookes University si director la Centre for Medical Humanities. Este specialist in istoria raselor, eugenie si nationalism cu multiple contributii in aceste domenii.

Celalalt speaker, Varga Attila, este cercetator la Institutul de Istorie ,,George Baritiu" din Cluj-Napoca al Academiei Romane. Este licentiat in ,,Istorie moderna" la Universitatea ,,Babes-Bolyai", Facultatea de Istorie si Filosofie si doctor in istorie din 2006, cu teza ,,Biserica, stat si francmasonerie in Banat si Ungaria (a doua jumatate a secolului al XIX-lea)".
Evenimentul va avea loc la Hotel Hilton, Oradea, in data de 24 noiembrie 2017, ora 18.00. Participarea la conferinta este gratuita si accesibila oricarei persoane interesate dar, din motive organizatorice, se face doar pe baza de invitatie solicitata la adresa de e-mail: contact@culturainmiscare.ro, in limita locurilor disponibile.

Evenimentul este organizat de Asociatia Cultura in Miscare si sustinut de: ARED, Vinurile Corcova Roy & Damboviceanu, Meatic, WOAO Advertising, Top Casa si Simbac.
Ichim Vasilica
The post Conferinta, cu specialisti de top, despre nationalismul maghiar! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: