Cetatenii au obligatia de a intretine spatiul verde sau terenurile pe care le detin sau le administreaza

Vineri, 26 Mai 2017

Cetatenii au obligatia de a intretine spatiul verde sau terenurile pe care le detin sau le administreaza
Politia Locala Oradea si Primaria Municipiului Oradea reamintesc cetatenilor prevederile Hotarârii de Consiliu Local nr. 429 din 2009 privind Regulamentul de organizare, dezvoltare si intretinere a spatiilor verzi din municipiul Oradea si a Protocolului de transmitere in folosinta gratuita a terenurilor cu destinatia de spatii verzi, precum si prevederile Hotarârii de Consiliu Local 720 din 2016, privind Regulamentul Serviciilor publice, parcurile si zonele verzi, norme specifice privind protectia mediului.

Astfel, conform art. 8 din Hotarârea Consiliului Local nr. 429 din 2009, modificata si in conformitate cu prevederile art. 18 lit. a si art. 17 lit. a din Hotarârea Consiliului Local nr. 720 din 2016:

1. asociatiile de proprietari, persoanele fizice si juridice au obligatia de a efectua, in prima saptamâna a fiecarei lunii, cosirea/ taierea ierbii, din perimetrul imobilului pe care il detin, pâna la limita carosabilului.

2. persoanele fizice si juridice au obligatia de a asigura o permanenta stare de curatenie a terenurilor pe care le detin sau le administreaza, pâna la limita carosabilului;

3. Sa execute si sa intretina santurile, rigolele si podetele aferente cladirilor proprii pentru o mai buna scurgere a apei meteorice in zona cvartalelor de locuit.

Nerespectarea prevederilor mai sus mentionate se sanctioneaza cu amenzi de la 1.000 la 2.500 lei.

Pe viitor, Politia Locala Oradea va continua actiunile de notificare, respectiv de sanctionare a persoanelor care nu se vor conforma.

Politia Locala doreste sa multumeasca cetatenilor care s-au implicat in actiunile de igienizare si care, pentru a ne sprijini in demersul nostru comun, pot apela Dispeceratul Politiei Locale Oradea la numarul de telefon 0259.969.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: