Carnavalul Florilor 2017

Luni, 21 August 2017

Luni dimineata, 21.08.2017, la ora 11:00, in parcarea de pe B-dul Decebal nr. 3, au sosit cele patru care alegorice de la Debrecen, anuntate in cadrul Festivalului ,,Carnavalul Florilor". Zeci de oradeni au asteptat cu nerabdare sosirea acestora, dupa care majoritatea celor prezenti si-au facut poze cu ele. Carele au putut fi admirate si fotografiate […]
The post Carnavalul Florilor 2017 appeared first on Presa Oradea.
 Luni dimineata, 21.08.2017, la ora 11:00, in parcarea de pe B-dul Decebal nr. 3, au sosit cele patru care alegorice de la Debrecen, anuntate in cadrul Festivalului ,,Carnavalul Florilor". Zeci de oradeni au asteptat cu nerabdare sosirea acestora, dupa care majoritatea celor prezenti si-au facut poze cu ele.
Carele au putut fi admirate si fotografiate in parcare pana la ora 14:00, dupa care au plecat insotite de ,,Ansamblul Folcloric Bihorul" pe traseul B-dul Decebal - str. Tudor Vladimirescu - sosind in Piata Unirii la aprox. ora 15:30.

La ora 16:00, ,,Ansamblul Folcloric Bihorul" a sustinut un alt moment artistic in Piata Unirii.
Carul comun celor doua orase Oradea - Debrecen are ca simboluri leul, ingerul, cetatea si cartea, reprezentand astfel valorile comune ale celor doua comunitati: credinta crestina, vitejia celor doua comunitati impotriva armatelor cotropitoare si cultura ca temelie a dezvoltarii.
Un alt car alegoric a reprezentat, la mari dimensiuni, coroana Sfantului Stefan lucrata in flori. Altul infatisa un pastor cu oile - simbol al vietii pastorale si a implinirii a 500 de ani de religie reformata. Ultimul car, realizat de centrul comercial Forum, prezenta imaginea a doi mamuti.

In Piata Unirii, carele alegorice au ajuns la 15:30, continua targul de produse traditionale ,,Targul Gusturilor din Valea Ierului", care a reunit peste 30 de mestesugari din judetele Bihor si Satu-Mare.
,,Carnavalul Florilor" este organizat in Debretin de 48 de ani, iar in urma colaborarii dintre administratiile locale din Bihor si Hajdu-Bihar, unele dintre carele alegorice pot fi admirate din anul 2005 si in Oradea.

In peste 20 de ani, cooperarea oraselor Oradea – Debrecen s-a consolidat si, la fiecare noua editie a Festivalului ,,Carnavalul Florilor", cele doua orase au contribuit la realizarea carului alegoric comun.
The post Carnavalul Florilor 2017 appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: