Caravana Filmelor NexT ajunge la Oradea

Duminica 28 August 2016

Caravana Filmelor NexT ajunge la Oradea
Pe 22 si 23 august (luni si marti), Caravana Filmelor NexT ajunge la Oradea, al 10-lea si ultimul oras de pe traseul de anul acesta, si opreste in Parcul Cetatii, unde spectatorii isi pot intinde paturile pe iarba verde pentru picnic si doua seri pline de scurtmetraje, sub clar de luna. Spectatorii se pot bucura impreuna de 13 filme scurte din cele doua programe: NexT Out in Space si NexT Oscars Night.

Cea de-a treia editie a evenimentului continua misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT mai aproape de un public nou, dinafara Bucurestiului, in orase unde filmele de scurtmetraj sunt rareori difuzate. Si in acest an, accesul la proiectiile din cadrul Caravanei Filmelor NexT este gratuit, iar filmele vor rula incepând cu ora 21.00.

Datorita succesului mare in rândul oradenilor din anii trecuti a proiectiilor de filme in aer liber, Primaria Oradea si Asociatia pentru Promovarea Turismului in Oradea si Regiune (APTOR) au dedicat in aceasta vara o luna intreaga filmelor in Parcul Cetatii Oradea. Filmele ruleaza in zona dinspre strada Grivitei a parcului, iar oradenii au putut viziona filme in cadrul Digi Film pe un ecran LED, iar in cadrul caravanei TIFF si NexT pe ecrane din pânza.

Filmele se pot viziona din cele patru zone special amenajate: zona paturi, zona baloti de paie (50 de bucati), zona mobilier europaleti (20 de fotolii) si zona de scaune (500 de scune), iar organizatorii asigura 3 locatii pentru racoritoare si gustari.

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturala NexT, cu  sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

 

Parteneri media locali Oradea: Bihor online, Crisana, Evenimente Oradea.ro

 

Va reamintim ca in week-end continua proiectiile Digi Film in aer liber, programul integral al filmelor fiind accesibil pe pagina de FB creata - ,,Cinema in Parcul Cetatii Oradea".

 

Programul Caravanei NexT:

 

Pe 22 august, incepând cu ora 21.00, este seara NexT Out in Space, o experienta audiovizuala si o calatorie in alt timp si spatiu populat de extraterestri, roboti si oameni de stiinta geniali. Out in Space demonstreaza ca un film SF nu trebuie sa fie lung ca sa fie captivant:

  Atacul monstrului gigantic care suge creiere din spatiu/L'Attaque du monstre géant suceur de cerveaux de l'espace (Guillaume Rieu, Franta, 2010, 19') 

Intr-un musical color din anii 60', apare din senin un monstru oribil dintr-un film vechi de Hollywood alb-negru, care ataca locuitorii unui orasel dezintegrându-i sau transformându-i in zombie suparati si flamânzi!

  Abis /Chasm (Joel Benjamin, SUA, 2015, 12') 

Un astronaut cauta urme de minereu deasupra unei planete straine, neavând drept companie decât computerul de bord.

  Clone/ Clones (Rafael Bolliger, Suedia, 2015, 13') 

In viitorul indepartat, un profesor de fizica cuantica este pe punctul de-a suferi o operatie prin care i se va indeparta o tumoare de pe creier - si i se ofera posibilitatea de a-si face o copie dupa propriul creier.

  Dezastru fatal la Drive-in cinema/ Deadly Drive-in Disaster (ArjanWilschut, Olanda, 2015, 3') 

Agenta speciala Sola Powers, de la Biroul de afaceri extra-terestre, se arunca in plina actiune când un cinema drive-in, unde ruleaza un film clasic cu o invazie de OZN-uri, este atacat de o farfurie zburatoare adevarata!

  Vor muri cu totii in spatiu/ They Will All Die in Space (Javier Chillon, Spania, 2015, 15') 

Nava Tantalus pluteste fara control prin spatiu.

  Silente (Paco Ruiz, Spania, 2015, 9') 

Anori este un eschimos care traieste pe planeta Silente. Inregistrând sunetele naturii, intr-o buna zi il surprinde aparitia unui obiect batut de vânt. Originea sa este necunoscuta.

  Povestea unui robot /Tristes Déserts(Stephanie Winter, Austria, 2015, 8') 

Rezultat filmic-muzical al colaborarii - de inspiratie baroca si SF - dintre artista Stephanie Winter, tenorul August Schram si duo-ul electronic Austrian Apparel.           

  Misiunea lui Yuri Lennon pe Alfa 46/ Yuri Lennon's landing on Alpha 46 (Anthony Vouardoux, Germania/Suedia, 2010, 15')  

Dupa ce aterizeaza pe satelitul lunar Alfa 46, cosmonautul Yuri Lennon se confrunta cu un paradox uluitor... Desprins de nava mama, Yuri isi incepe calatoria prin spatiu, care il va conduce catre sfârsitul lumii asa cum o cunoastem noi.

 

Pe 23 august, spectatorii vor vedea cele cinci scurtmetraje de fictiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film si câstigatorul Premiului Oscar in 2016 sunt proiectate la NexT Oscars Night.

  Ave Maria (Basil Khalil, Palestina/ Franta/ Germania, 2015, 15')O familie de israelieni aflati in fata unei mânastiri, de Sabat, deranjeaza rutina tacuta cu care s-au obisnuit cinci calugarite traind in salbaticia din West Bank.

  Shok (Jamie Donoughue, Marea Britanie/ Kosovo, 2015, 21')In Kosovo, in 1998, doi baieti sunt cei mai buni prieteni si duc o viata normala - dar pe masura ce razboiul pune stapânire pe tara lor, existenta zilnica se umple de violenta si teama.

  Totul va fi bine / Alles Wird Gut (Patrick Vollrath, Germania / Austria, 2015, 30')Michael, tata divortat, isi ia ca de obicei fiica de opt ani, Lea, careia ii este devotat, pentru a petrece impreuna weekendul. La inceput, pare sa fie o vizita normala, dar Lea descopera curând ca s-a schimbat ceva. 

  Bâlbâitul / Stutterer (Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015, 12') - câstigator al Premiului Oscar 2016Pentru un tipograf singuratic, o relatie online s-a dovedit a fi o legatura de care avea mare nevoie, fara sa trebuiasca sa dezvaluie problema bâlbâielii din cauza careia traieste atât de izolat. Acum, insa, este pus in situatia de-a se intâlni in carne si oase cu persoana respectiva.

  Ziua unu / Day One (Henry Hughes, Danemarca, 2016, 14')In urma unui divort chinuitor, o femeie de origine afgano-americana insoteste trupele militare ale Statelor Unite ca traducatoare in Afganistan. In prima ei misiune, merge impreuna cu soldatii in urmarirea unui individ care confectioneaza bombe si  ajunge in situatia de a-i ajuta acestuia sotia insarcinata când incep durerile nasterii, depasind diferentele culturale sau de gen.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: