Zilnic s-au prezentat în tabără copii și elevi din diferite oraşe din țară, care sunt în vacanţă la rudele sau bunicii lor, cu domiciliul în Oradea.

 „Piţigoii” au participat zilnic cu mare bucurie la investirea căpitanului taberei, a căpitanului secund, a purtătorului de drapel şi a purtătorului de cuvânt, fiecare însuşindu-şi atribuţiile care concurau la bunul mers al activităţilor taberei. Prezența de spirit şi spontaneitatea elevului Dan Păcurar, ca purtător de cuvânt, a fost o revelație, el transmițând mass-media locale știri despre evenimentele şi activitățile desfășurate în tabără. Temele abordate în programul taberei s-au referit la abilități și creații sub diferite tehnici, activități coordonate de educatoarea Maria Elvira Vancea, prof. Angelica Șandor, prof. Ecaterina Grecu și psiholog Gabriela Șușa.

Prin colaborarea cu doamna Carmen Dinescu, din partea D.S.P., elevilor le-au fost prezentate temele: educația privind igiena cavităţii bucale, igiena corporală şi vestimentară şi prevenirea îmbolnăvirilor. Pițigoii au fost recompensați cu câte un mic cadou constând în articole pentru îngrijirea şi întreținerea cavității bucale.

Foarte interesantă pentru Piţigoi a fost scurta introducere în iniţierea privind lupta împotriva consumului de droguri, expunerea oferită de consilierul Ilinca Şandor. 

Discuţiile interactive cu referire la măsurile și instrucțiunile pe care copiii trebuie să le respecte permanent pentru a nu fi agresori sau pentru a nu deveni victimele agresorilor au fost susținute prin tema: Bullying -ul, de către Prof. psiholog Drd. Crina Crețu. 

Implicarea copiilor în cunoaşterea regulilor de circulaţie rutieră a fost foarte sugestiv prezentată pe covorul special marcat cu însemnele de circulaţie, respectiv parte pietonală, carosabilă, semafoare la trecerile de pieton alături de nelipsita colaboratoare, inspector principal Corina Roșu, din partea Inspectoratului Judeţean de Poliție Bihor.

O activitate foarte atractivă pentru copii, a scos în evidenţă disponibilitatea și capacitatea participanţilor de a interpreta rolurile alese, prin psihodramă. Coordonatorul activităţii a fost Prof. psiholog Drd. Alin Creţu, psihoterapeut la „Societatea Civilă Profesională de Psihologie Crețu Alin și Crețu Crina”, din Oradea.

Prin programul taberei s-au derulat activități de creație cu temă fixă sub îndrumarea prof. Eugenia Drăgoi, artist plastic, membră a Asociației Naționale a  Artiștilor, dar și ateliere de creație, abilități și îndemânare, coordonate de prof. Ecaterina Grecu, directoarea Taberei de vară. Cu lucrările realizate de „Pițigoi” în aceste ateliere s-au organizat expoziții în Biblioteca virtuală ELIT, care au fost  foarte apreciate de către vizitatori, iubitori de frumos. 

Proiectul tabăra „Ceata lui Piţigoi” este derulat de 12  ani consecutiv. Ediţia actuală a fost coordonată de ing. Mioriţa Săteanu în parteneriat cu asistenta de proiect, prof. Mirela Silaghi, directoarea Bibliotecii Virtuale ELIT.