Au sarbatorit 25 de ani de la reinfiintarea invatamantului juridic la Oradea

Luni, 20 Noiembrie 2017

In acest weekend, specialistii sistemului juridic s-au intrunit la Oradea, in cadrul conferintei internationale ce a marcat un moment aniversar pentru Facultatea de Drept Specialistii domeniului juridic din Romania, dar si din Ungaria si Polonia s-au intalnit la Oradea in acest weekend, cu ocazia conferintei internationale, organizata de Facultatea de Drept, cu ocazia implinirii a […]
Post-ul Au sarbatorit 25 de ani de la reinfiintarea invatamantului juridic la Oradea apare prima data in Stiri Oradea.
 In acest weekend, specialistii sistemului juridic s-au intrunit la Oradea, in cadrul conferintei internationale ce a marcat un moment aniversar pentru Facultatea de Drept
Specialistii domeniului juridic din Romania, dar si din Ungaria si Polonia s-au intalnit la Oradea in acest weekend, cu ocazia conferintei internationale, organizata de Facultatea de Drept, cu ocazia implinirii a 25 de ani de la reluarea invatamantului juridic superior oradean.
Printre cei prezenti, s-au aflat magistrati, avocati, notari, consilieri juridici din Craiova, Cluj, Timisoara, Constanta, Alba dar si din Bucuresti.
Din partea autoritatilor locale, au fost prezenti si prefectul Ioan Mihaiu, viceprimarul Oradei, Florin Birta, presedintele Senatului Universitatii din Oradea, Sorin Curila dar si prorectorul Gabriel Bendea.
Evenimentul a fost deschis de catre decanul Valentin Mirisan, care a prezentat cateva repere din istoria Academiei Regale de Drept, care a fost infiintata la Oradea in 1777, dar si nume ale unor profesori care au facut cercetari aici, precum Eugeniu Sperantia, Bogdan Ionescu, Iuliu Hovan, Andrei Zsigmond, Dumitru Manolescu, Ion Poliodor, Gheorghe Sofronie, Tiberiu Mosoiu ori Liviu Lazar.
Din nefericire, in anul 1934, facultatea a fost desfiintata si a fost infiintata in 1992 a reaparut, fiind denumita Facultatea de Stiinte Juridice, iar din 2011 poarta denumirea de Facultatea de Drept.
Avand un numar de 627 de studenti, care sunt coordonati de catre 21 de cadre didactice titulare si sase profesori asociati, activitatea facultatii a fost laudata de catre invitati, pentru rezultatele obtinute de la reinfiintare. presedintele Senatului Universitatii, Sorin Curila.
Conferinta cu tema ,,25 de ani de la realuarea invatamantului juridic oradean" a avut loc la Hotelul Perla din Baile 1 Mai, avand trei sectiuni care s-au desfasurat concomitent, si anume de Drept Privat, Drept Public si Stiinte Penale, moment cu ocazia caruia s-a lansat si revista de specialitate, si anume ,,Revista Facultatii de Drept Oradea", care va cuprinde articole, studii si comentarii pe teme de specialitate.
Autori ai primul numar a revistei sunt prodecanul facultatii, Diana Cirmaciu, Carmen Domocos, fost presedinte al Tribunalului Bihor, avocatul Stefan Herchi si Valentin Mirisan, decanul facultatii si fost procuror.
Post-ul Au sarbatorit 25 de ani de la reinfiintarea invatamantului juridic la Oradea apare prima data in Stiri Oradea.



Sursa:     Citeste mai departe »

Comentarii: