Au inceput lucrarile de extindere a Parcului Salca

Vineri, 28 August 2015

Au inceput lucrarile de extindere a Parcului Salca
 

Din data de 24 august 2015 au inceput lucrarile de amenajare a Parcului Salca - etapa a II-a.

Lucrarile vor fi executate de catre asocierea formata din firmele SC Constructorul Salard SRL si SC Gardener SRL. Valoarea contractului de lucrari este  2.350.924,81 lei fara TVA.

Lucrarile au demarat cu defrisarea terenului, identificarea retelelor de utilitati, stabilirea cotelor, trasari, lucrari de organizare de santier.

Parcul va fi amenajat pe o suprafata de 22.209,00 mp cu spatii verzi - peluze largi, arbori, arbusti, garduri vii, plante cataratoare si plante perene, la care se adauga alei pietonale.

 

Ca obiective pentru atragerea vizitatorilor se vor realiza:

- o pergola pe stâlpi din zidarie de caramida aparenta, având un traseu in parte sinuos, apoi drept, intrerupt de zone de odihna circulare, un foisor cu aceeasi structura constructiva.

- 3 locuri de joaca pentru copii - o groapa cu nisip, jocuri - cumpana si leagane, un labirint pe pavaj, având amprenta labirintului realizat in etapa I din gard viu.

- o cascada pe doua parti - una care se prelinge pe suprafata peretelui, orientata spre locul de odihna si conversatie si cealalta ca o cascada ingusta cu cadere spre un lac mai mic ca suprafata si adâncime, care face legatura cu lacul din prima etapa.

- un amfiteatru in aer liber dezvoltat in jurul unei scene circulare,

            Parcul va fi dotat cu:  panouri de informare  cuprinzând planul parcului si date botanice legate de parc,  fântâni de apa potabila,  toalete ecologice,  banci,  cosuri de gunoi.  Au fost prevazute instalatii de apa potabila pentru alimentarea fântânilor de baut apa, iar instalatia electrica propusa va deservi instalatia de iluminat si cea de forta pentru functionarea instalatiei de irigat si a instalatiei de recirculare a apei lacului, zid cascada si pârâu decorativ.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: