ASCO A DAT IN FOLOSINTA CEL DE-AL TREILEA UNIT DENTAR

Miercuri, 28 Septembrie 2016

ASCO A DAT IN FOLOSINTA CEL DE-AL TREILEA UNIT DENTAR
Marti, 27 septembrie, in cadrul unei conferinte de presa, Administratia Sociala Comunitara Oradea a dat in functiune cel de-al treilea unit dentar care a fost instalat la cabinetul stomatologic din cadrul Liceului Teoretic Onisifor Ghibu. Acesta urmeaza sa deserveasca, alaturi de celelalte doua, situate in cabinetele scolare stomatologice din cadrul Liceului Mihai Eminescu si al Liceului Aurel Lazar, toti elevii care frecventeaza unitatile de invatamânt din municipiul Oradea.

La finele anului 2013, Administratia Sociala Comunitara Oradea a achizitionat doua unituri dentare (scaune stomatologice) si aparatura stomatologica necesare dotarii a doua cabinete stomatologice din unitatile scolare.

In deschiderea evenimentului, care s-a desfasurat la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, directorul Administratiei Sociale Comunitare Oradea, dna Arina Mos, a multumit celor prezenti pentru interesul manifestat si a precizat: "Administratia Sociala Comunitara Oradea a reusit sa-si atinga unul dintre obiectivele asumate in urma cu 3 ani, respectiv achizitionarea celui de-al treilea unit dentar, pentru a putea dezvolta servicii stomatologice gratuite la standarde europene pentru elevii din municipiul Oradea, având in vedere faptul ca multi parinti nu isi permit sa acceseze servicii stomatologice  private. Salut initiativa conducerii Liceului Onisifor Ghibu, care se preocupa indeaproape de elevii sai, si care ne-a sprijinit prin dotarea cu mobilier a cabinetului stomatologic si, nu in ultimul rând, cea a municipalitatii, pentru sprijinul acordat in finalizarea proiectului".

Viceprimarul municipiului, dl. Florin Birta, a felicitat conducerea ASCO pentru realizarea acestui proiect si le-a dorit copiilor multa sanatate si succes in noul an scolar.

La rândul sau, dl. Ioan Pirtea, directorul Liceului Onisifor Ghibu, a felicitat actiunea Administratiei Sociale Comunitare Oradea, completând: "Este o mare realizare a liceului nostru faptul ca avem un cabinet stomatologic dotat la standarde europene, unde multi elevi vor putea sa acceseze servicii stomatologice gratuite, de care tinerii au atât de mare nevoie."

Valoarea unitului dentar si a dotarilor suplimentare necesare a fost de 14.000 lei.

Toti elevii care frecventeaza unitatile de invatamânt din municipiul Oradea pot beneficia de serviciile medicale stomatologice acordate in cele trei cabinete medicale, in mod gratuit, pe baza de programare, la numerele de telefon: Liceul Teoretic Onisifor Ghibu - 0771.052.503; Colegiul National Mihai Eminescu -  0771.052.508 si Liceul Aurel Lazar - 0771.052.399.

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: