Cota 2 la pariuri sportive, e bună de ceva?

Publicat la: 27 Apr 2017

În decembrie îmi apare pe wall o postare cu cotă 2 ce urma să o dea Cădar Marius, apoi văd că la el pe site oferă  cota 2 zilnic, care prinde bine și încep să o văd pe toate paginile de Facebook și pe site-urile de ponturi. Chiar așa profitabilă este?

La prima impresie este o strategie bună

Am avut și eu o perioadă în care am fost atras de mirajul înmulțirii rapide a banilor pe o cotă aparent accesibilă. Puneam zilnic 2 bilete. Mizam 10% din buget pe fiecare. Dacă ieșea numai unul, îmi recuperam banii. Dacă erau câștigătoare amândouă, îmi dublam bugetul pe ziua respectivă. De exemplu, se poate obține cota 2 pe un bilet multiplu cu două selecții cu cotă minimă 1.42 fiecare. Cu alte cuvinte, trebuie să se impună două favorite. Nu e greu, nu? Miza minimă per eveniment scade dacă avem trei selecții pe bilet: 1.25. Teoretic, e floare la ureche, mai ales dacă te pricepi la sportul pe care joci și ești bine informat.

Am avut grijă la toate detaliile

Există, însă, o expresie foarte înțeleaptă: „practica ne omoară”. Dacă ați apelat și voi la această strategie, știți deja despre ce vorbesc. Eu joc exclusiv pe fotbal. Am văzut multe meciuri la viața mea și chiar am făcut parte din fenomen, așa că știu destul de bine „cu ce se mănâncă”. În același timp, în ani și ani de când pariez am avut grijă să îmi pun la punct o bază de date cu surse de informare pentru competițiile pe care joc. Pe baza acestor surse trec prin filtrul meu ponturile găsite pe Internet sau „depistez” meciuri tocmai bune de pariat, care altora le-au scăpat. Am reușit să îmi gestionez corect banii și, beneficiind de avantajul absolut conferit de pariurile online, am fost pe recepție și am pus contre atunci când mai era un singur meci de jucat de pe bilet.

Și totuși...

Ei bine, în ciuda a tot ce am înșirat până acum, după o lună în care am testat această strategie am avut un profit sub așteptări. Natural, mi-am pus întrebarea dacă este bună la ceva această „cotă 2”. Așa cum am spus, eram pe plus la finalul primei luni, dar obiectivul meu este ca profitul după o anumită perioadă să fie un procent mai însemnat din bugetul total. Nu mă număr printre cei care investesc sume mari în acest hobby, deci o rată mică de profit înseamnă doar bani „de pizza”.

Puțin din mult înseamnă destul

Pe de altă parte, dacă aveți un buget de pariuri generos și urmați cu strictețe managementul banilor, profitul ar putea fi unul bun chiar dacă rezervați fiecărui pariu o miză de 5% din bancă, așa cum scrie la carte. Strategia „dublării banilor” nu duce nicidecum la dublarea bugetului într-un timp scurt, așa cum eronat s-ar putea înțelege din denumirea ei, însă, ca orice strategie, are rezultate pozitive pe termen lung. Cu atât „mai pozitive” cu cât dispuneți de mai mulți bani pe care să îi rulați.

Două pericole: indisciplina și numărul mare de selecții

Unii se feresc de ea pentru că, dacă nu sunt disciplinați și nu pot respecta un management corect al fondurilor, pierd mulți bani într-un timp scurt. Acești bani nu ar putea fi recuperați decât printr-o nouă încălcare a regulilor de gestionare a băncii. Acesta este un drum cu sens unic, care duce, mai devreme sau mai târziu, la „faliment”. La fel de periculoasă ca indisciplina este și practica obținerii cotei 2 din multe cote mici, cum ar fi cele de 1.15, în ideea că sunt „meciuri sigure”. Ar fi 5 selecții pe un singur bilet. Paradoxul este că acest bilet are șanse minime de reușită, deși este format numai din pariuri cu probabilitate mare de a fi câștigătoare. Să spunem că este... farmecul jocului. Voi obișnuiți să puneți bilete cu cota 2? Dacă da, ce strategie folosiți?