Actiuni de control ale politistilor locali pe linie de circulatie rutiera

Luni, 24 Octombrie 2016

Actiuni de control ale politistilor locali pe linie de circulatie rutiera
In perioada 01.10. - 24.10.2016, Patrula de Serviciu a Politiei Locale Oradea, formata dintr-un politist local de la Politia Locala si un agent de politie de la Politia Municipiului Oradea, in paralel cu monitorizarea aspectelor legate de respectarea legalitatii privind ordinea si linistea publica, control comercial si protectia mediului, a intensificat actiunile de verificare a conducatorilor auto care nu respecta prevederile H.C.L. 909 din 2009, privind Regulamentul de Organizare si Functionare a Transportului Greu pe raza Municipiului Oradea.

Astfel, au fost aplicate 9 sanctiuni contraventionale conducatorilor auto care circulau pe raza Mun. Oradea, fara a detine la bordul autovehiculului Autorizatia de transport greu, exemplarul original valabil, iar 3 conducatori auto au fost sanctionati contraventional cu amenzi in valoare de 1.500 lei, pentru stationarea sau parcarea autovehiculelor destinate transportului de marfuri si materiale, a microbuzelor, autobuzelor si autocarelor pe domeniul public precum si pe trotuare, in parcuri, pe spatii verzi pe aleile cartierelor de locuit sau in alte locuri decât cele special amenajate si semnalizate corespunzator in acest sens.

Totodata, 3 conducatori auto au fost sanctionati contraventional cu amenzi in valoare de 1.500 lei pentru ca au circulat cu autovehiculul, respectiv camionul de tip basculant incarcat cu materiale sau produse care se pot imprastia in timpul mersului, fara a fi acoperit cu prelata si fara a avea oblon de inchidere la spate.

Prin urmare, au fost aplicate un numar de 15 sanctiuni contraventionale in valoare de 6.000  lei.

Pe viitor, politistii locali vor continua verificarile pe linie de circulatie, vizati fiind conducatorii auto care incalca normele legale privind masa maxima admisa si accesul pe anumite sectoare de drum, conform prevederilor H.C.L. 909 din 2009, privind Regulamentul de Organizare si Functionare a Transportului Greu pe raza Municipiului Oradea.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: