Strategia pentru alipirea comunei Sinmartin la Oradea, aprobata de Consiliul Local

Marti, 22 Iulie 2014

Strategia pentru alipirea comunei Sinmartin la Oradea, aprobata de Consiliul Local
Consiliul Local al Municipiului Oradea a aprobat, in sedinta ordinara de luni, 21 iulie 2014, strategia pentru alipirea comunei Sinmartin la municipiul Oradea. Prin aceasta strategie sunt identificate o serie de masuri ce urmeaza a fi adoptate de Consiliul Local Oradea si de Executivul local pentru ca proiectul alipirii sa fie viabil.

Comuna Sinmartin ar urma sa devina parte a municipiului Oradea in urma unui referendum, proiectat sa se desfasoare in 10 mai 2015. Organizarea acestui referendum in vederea consultarii cetatenilor cu privire la oportunitatea modificarii limitei administrative a municipiului a fost aprobata intr-o sedinta anterioara a Consiliului Local Oradea, urmând ca data referendumului sa fie votata ulterior.

Masurile votate ieri de consilierii locali oradeni privesc domeniile de interes ale cetatenilor, constituind raspunsuri pentru principalele temeri ale locuitorilor Comunei Sinmartin privind alipirea teritoriala cu Municipiul Oradea.

Una dintre cele mai importante masuri este mentinerea impozitelor pentru cladiri, terenuri si autoturisme la nivelul impozitelor de comuna pentru o perioada de 10 ani de la data alipirii teritoriale, aceste impozite urmând sa creasca ulterior gradual, intr-o perioada de 5 ani, pâna la nivelul celor din Oradea. Strategia prevede si realizarea unor investitii pe teritoriul actual al comunei Sinmartin, cum ar fi realizarea pasajelor rutiere din zona Nufarul si Ciheiului, peste drumul de centura, constructia Aquaparkului Baile Felix-Baile 1 Mai, modernizarea a 10 km de strazi in cadrul comunei Sinmartin, reamenajarea si reabilitarea zonelor publice din Baile Felix si Baile 1 Mai, realizarea unei piste de biciclete intre Oradea si comuna, dezvoltarea unui pol de medicina balneara in jurul Spitalului de Recuperare din Baile Felix si altele. De asemenea, documentul stipuleaza ca restrictiile privind cultivarea plantelor si cresterea animalelor, impuse de statutul de localitate urbana, nu se vor aplica satelor care fac parte din comuna Sinmartin pe o perioada de 15 ani de la data alipirii teritoriale. In cazul in care locuitorii celor doua localitati vor fi de acord cu alipirea, preschimbarea actelor cetatenilor din Sinmartin se va face gratuit. 

Documentul adoptat de catre Consiliul Local al Municipiului Oradea poate fi citit integral la adresa http://www.oradea.ro/proiecte-hcl/proiecte-de-hotarari-ale-consiliului-local-al-municipiului-oradea-21-iulie-2014


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: